CRNA GORA TRAŽI UBICU SA PAGA: Kragujevčanin likvidirao Vlaovića i Šakovića, naručilac zločina isti

E. H.

23. 05. 2023. u 07:00

KRAGUJEVČANIN Duško Tanasković (29), kome se sudi u Zadru zbog ubistva crnogorskog državljanina Gorana Vlaovića (39), mogao bi uskoro da bude prebačen u Podgoricu.

ЦРНА ГОРА ТРАЖИ УБИЦУ СА ПАГА: Крагујевчанин ликвидирао Влаовића и Шаковића, наручилац злочина исти

Foto Hina

Crna Gora je zatražila njegovo izručenje, jer je osumnjičen i za ubistvo Milića Minje Šakovića, juna prošle godine u Budvi. Dva meseca kasnije on je, na hrvatskom ostrvu Pag, ubio drugog Crnogorca.

Veruje se da su ova dva zločina tesno povezana i da je reč o ratu dva kotorska klana. Osnovano se sumnja da je ubistvo Šakovića i Vlaovića naručeno i plaćeno od strane "kavčana".

U međuvremenu, počelo je suđenje Tanaskoviću u Hrvatskoj i preti mu kazna do 20 godina robije. Tužilaštvo smatra da je pucao u potiljak Vlaoviću, a veštaci su procenili da je znao šta radi iako su mu u krvi pronađeni narkotici i psihoaktivne supstance ("diazepam" i "olanzapin"). Zločin na Zrću dogodio se 25. avgusta, a Tanasković je uhapšen neki sat kasnije. U urinu su nađeni tragovi droge i lekova.

Za 14. jun je zakazan nastavak suđenja i očekuje se da tada Kragujevčanin iznese odbranu.

- U vreme ubistva bio je uračunljiv i svestan svojih postupaka - zaključili su veštaci Zavoda za forenzičku psihijatriju i to saopštili u sudnici, dodajući da ima probleme sa psihoaktivnim sredstvima, ali da nije zavisan od njih, već je reč o zloupotrebi.

Tanaskoviću nije pomoglo ni to što je gutao žilete i upaljače, jer je tim veštaka zaključio da su njegovi postupci proračunati, jer je žilete obmotao lepljivom trakom, kako bi imao što manje povreda. Cilj mu je bio, smatraju oni, da se prebaci u bolnicu.

Crnogorsko pravosuđe smatra da bi trebalo da se objedine ova dva predmeta, jer su žrtve crnogorski državljani, a naručilac ubistava je isti klan. To, pored ostalog, proizilazi i iz "Skaj" komunikacije. O zahtevu Crne Gore tek treba da se odluči.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE KAKO 600 POLICAJACA HAPSI KRIMINALCE Upali u više od 80 stanova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna