KAKO JE KOSTA OSMISLIO KRVAV PLAN: Posle zločina pozvao policiju

Novosti Onlajn

04. 05. 2023. u 07:46

KOSTA K. (13), juče je u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru došlo do nezapamćenog zločina kada je učenik sedmog razreda Kosta Kecmanović doneo u školu očevo oružje.

КАКО ЈЕ КОСТА ОСМИСЛИО КРВАВ ПЛАН: После злочина позвао полицију

Foto: Novosti

Po dolasku u školu, nešto pre 8.40 sati, ubio je čuvara, ranio dve dežurne učenice, a jednu ubio. Zatim se uputio ka učionici u kojoj je njegovo odeljenje VII-2 imalo čas istorije. Tamo je upucao nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, pa zapucao na učenike.

Ubijeno je osmoro đaka i čuvar škole, dok je teško ranjena nastavnica i nekoliko učenika.

O tome da je učenik imao unapred pripremljen plan na konferenciji za medije pričao je i Veselin Milić, načelnik Policijske uprave za grad Beograd, kao i predsednik države Aleksandar Vučić u vanrednom obraćanju građanima.

Unapred pripremljen plan, lista "prioritetnih meta", Molotovljevi kokteli i dva očeva pištolja - tako je Kosta K. do detalja osmislio krvavi pir koji Srbija ne pamti. Posle zločina je sam pozvao policiju i rekao im kako je "psihopata". Nije pokazao ni trunku kajanja.

Prema srpskom zakonu, dete koje nema punih 14 godina starosti nije krivično odgovorno bez obzira na težinu zločina i broj žrtava, što je upravo slučaj i u ovom masakru. Da ima 14 godina, Kecmanović bi u najgorem slučaju po njega mogao da bude poslat u vaspitno-popravni dom. Ali pošto ima samo 13, sinoć je predat radnicima Centra za socijalni rad.

Dakle, srpski zakon podvlači crtu na 14 godina. Svi mlađi od toga spadaju u kategoriju dece, dok se oni od 14 do 18 godina smatraju maloletnicima. Kosta Kecmanović pravno spada u kategoriju deteta i to onog, nažalost, koje je od juče najsuroviji masovni ubica u svetskoj istoriji.

BONUS VIDEO: Policija odvodi učenika koji je pucao u školi na Vračaru

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)