OPTUŽNICA PROTIV BRAJANA PODIGNUTA, A TELA I DALJE NEMA: Pet misterija ubistva Ane Volš

Novosti online

03. 04. 2023. u 09:28

"GDE je telo Ane Volš", "Da li su njena tri malena sina svedoci ubistva majke?", "Kako je Ana ubijena".... samo su neka od pitanja koja se nameću nakon što je američko tužilaštvo podiglo optužnicu protiv njenog supruga Brajana Volša zbog Aninog ubistva.

ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ БРАЈАНА ПОДИГНУТА, А ТЕЛА И  ДАЉЕ НЕМА: Пет мистерија убиства Ане Волш

Ana i Brajan, Foto Privatna arhiva

Ana Volš nestala je pod misterioznim okolnostima u novogodišnjoj noći, kada je, kako je tada tvrdio njen suprug Brajan, otišla hitno na posao u drugi grad. U danima nakon njenog misterioznog nestanka cela Amerika podigla se na noge kako bi je pronašli. Međutim, bez ikakvih rezultata. Tačno devet dana od Aninog nestanka policija je uhapsila Brajana zbog sumnje da je ometao potragu i policiju navodio na pogrešne tragove.

U danima koji su usledili postajalo je sve izvesnije da se u kući Ane i Brajana u novogodišnjoj noći dogodilo nešto mnogo mračnije. Ubrzo je otkriveno da je Ana Volš ubijena. Policija je tragala za njenim telom, dokazima koji će ukazati da je Brajan ubio svoju ženu, međutim, do današnjeg dana nema zvaničnih podataka koji su dokazi sve protiv njega prikupljeni.

Foto Instagram

Od samog početka ovaj slučaj obavijen je velikim velom misterije, a na današnji dan, nakon što je Brajan zvanično optužen da je ubio Anu i dalje se nameće 5 pitanja na koja još uvek nemamo odgovor.

Misterija 1: Gde je telo Ane Volš?

Telo Ane Volš, koju je, kako se sumnja, ubio njen suprug Brajan, još uvek nije pronađeno, a američki istražitelji pokušavaju da otkriju gde je bacio njene ostatke. U potrazi za Anom njima će pomoći i Brajanova pretraga na internetu u kojoj je tražio na koji način da se reši njenog tela.

Iz Brajanove pretrage može se zaključiti šta se tačno dešavalo od Aninog ubistva i kada je i kako gledao da uništi telo. Takođe, ono što se može zaključiti iz njegovog pitanja postavljenog 3. januara jeste da je Brajan razmišljao da li mu je pametnije da se Aninog tela reši tako što će je baciti u plastičnoj kesi ili da je zakopa u šumi, koja inače okružuje plac gde se nalazi porodična kuća u kojoj je, kako se sumnja, Ana ubijena.

Kako navode američki mediji, tužioci su naveli da je DNK Ane i Brajana Volša na odeći, krpama, krvavom tepihu i cipelama pronađenim u kontejneru pored kuće Brajanove majke. Takođe su pronašli i Aninu kartica vakcine protiv kovida, Aninu ogrlicu i čizme i Prada torbu koju je Ana nosila kada je navodno nestala.

Misterija 2: Kako se Brajan rešio tela?

Brajan je na tabletu svoga sina pretraživao "koliko je vremena potrebno pre nego što telo počne da se oseća?" i "koliko je potrebno da telo počne da se raspada?", što može da znači da se on nije odmah rešio Aninog tela.

Zatim je nešto posle pet sati ujutru pretraživao kako se telo vezuje, koji su najbolji načini da se neko reši tela, kao i da li mogu da se bace delovi tela.

Na osnovu ovih pretraga policija može da posumnja da je Brajan ubio Anu neplanirano, te da nije znao kako bi mogao da se reši tela nakon zločina, ali i da ju je nakon toga raskomadao.

Misterija 3: Čime je Ana ubijena?

Brajan je oko pola 12 ujutru guglao i koji je najbolji način za odlaganje tela, kao i kako očistiti krv sa drvenog poda.

Ukoliko se Brajan vodio ovim pretragama, to bi moglo da znači da je Brajan možda Anu raskomadao u podrumu, gde je policija tokom pretresa pronašla tragove krvi i krvav nož. Međutim, uprkos jezivoj pretrazi postavlja se jedno važno pitanje: "Koje oružje je Brajan koristio u ubistvu?". Odgovora za sada nema.

Misterija 4: Da li su deca svedoci ubistva?

Tri dečaka od dve, četiri i šest godina bila su u kući pored kada im je, kako se sumnja, majka ubijena. Postavlja se pitanje, "da li su deca ključni svedoci ovog ubistva?"

Tri sina Ane i Brajana Volša jedini su bili u kući kada im je, kako se sumnja, otac usmrtio majku. Za sada nije poznato da li su deca nešto čula i videla kobne noći i da li će biti ispitani u policiji kao svedoci ovog ubistva?

Foto: Printskrin/Društvene mreže

"Blic" je ranije stupio u kontakt sa Centrom za socijalni rad u Americi koji nam je otkrio da je starateljstvo nad decom preuzelo Odeljenje za decu i porodicu iz Masačusetsa u SAD.

- Odeljenje je preuzelo starateljstvo nad decom Ane i Brajana Volša. Zbog državnih i saveznih zahteva o privatnosti, trenutno nismo u mogućnosti da damo više detalja o konkretnom slučaju - izvestili su.

Dobra strana u čitavoj tragediji jeste ta što su mališani, prema navodima, smešteni zajedno.

Misterija 5: Da li ima svedoka?

Brajanova majka

Na deponiji severno od Bostona policija je pronašla krvave kese i peškire, sekiru, testeru, sredstva za čišćenje... Na nekima od njih pronađena je i Anina krv.

Međutim, važan detalj je da se deponija nalazi u blizini zgrade u kojoj živi Dajana Volš, Brajanova majka?! I to nije prvi put od Aninog nestanka da se spominje njena svekrva, zbog čega se nameće logično pitanje da li je, možda, i ona bila deo monstruoznog zločina ili je barem znala za njega.

Ne treba zaboraviti da su američki foto-reporteri, u danima dok se još tragalo za Anom i dok još nije bilo indicija da je ubijena, fotografisali Brajanovu majku Dajanu u blizini kuće u Kohasetu. Šta je tamo radila, imajući u vidu da je njen sin tada bio optužen za ometanje policijske istrage, nije još poznato.

Ne zna se ni da li je, niti kakvu ulogu imala u ovom zločinu. Tačnije, vrlo je malo informacija iz njenog života poznato sem da je reč o veoma imućnoj ženi, da je narušenog zdravlja i da živi u luksuznom stambenom kompleksu u blizini Kohaseta.

Takođe, poznato je i da Dajana i Ana nisu bile u dobrim odnosima, te da je ona Brajana stalno huškala protiv nje.

Bebisiterka

Kada je Brajan prepričavao gde se nalazio uoči nestanka svoje supruge, pominjao je i bebisiterku koja je čuvala decu u njegovo odsustvu. Njeno ime i dalje nije poznato javnosti, ali bi mogla da pomogne policiji i postane jedan od ključnih svedoka! Sumnja se da je bebisiterka bila u porodičnoj kući u Kohasetu dok je Anino beživotno telo bilo tamo.

Upravo ona, mogla bi da otkrije nove detalje u slučaju Aninog ubistva, ali i šta se dešavalo u kući od 31. decembra do Brajanovog hapšenja. Takođe, ova žena bi mogla i da pojasni odnose između Brajana i Ane i da li je bilo problema među njima.

Prema iskazu koji je dao Brajan nakon što je Anin nestanak prijavljen, on je 2. januara odveo sina na sladoled, dok je bebisiterka pazila drugu decu. Sumnja se da je bebisiterka bila u porodičnoj kući u Kohasetu dok je Anino beživotno telo bilo tamo.

Čovek koji je poslednji video Anu

Džem Mutlu je bio jedan od poslednjih ljudi koji su videli Anu Volš pre nego što je ubijena. On je dočekao Novu godinu u porodičnom domu sa lepom Beograđankom i njenim mužem Brajanom, neposredno nakon ubistva.

Multu je za američke medije ispričao, da te noći nije bilo naznaka da će se dogoditi bilo kakva tragedija.

Džem Mutlu, Foto Instagram

- Zagrlili smo se, slavili i nazdravili, baš ono što radite za Novu godinu. Nije bilo naznaka nekih problema, samo proslava - rekao je Mutlu za CBS.

On je dodao da su Ana i Brajan živeli u odvojenim kućama.

- Sedela je pored mene za barskom stolicom u kuhinji. Apsolutno nije bilo naznaka da će se te noći dogoditi bilo kakva tragedija, nestanak ili bilo šta drugo - rekao je Mutlu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati