OVO JE AZRA KOJA JE UHAPŠENA U SARAJEVU: Osumnjičena da je pomagala u likvidaciji Eskobara

Novosti online

15. 03. 2023. u 12:30

DRŽAVLjANKA Bosne i Hercegovine Azra Š. (21) uhapšena je u utorak u večernjim satima u Sarajevu zbog sumnje da je pomagala u likvidaciji Ranka Radoševića (54) zvanog Eskobar iz Nikšića. Međunarodna poternica raspisana je i za njenim drugom M. P. zbog učestvovanja u ubistvu.

ОВО ЈЕ АЗРА КОЈА ЈЕ УХАПШЕНА У САРАЈЕВУ: Осумњичена да је помагала у ликвидацији Ескобара

Foto: Društvene mreže

I Azra Š. i M. P. se sumnjiče za krivično delo teško ubistvo u pomaganju i podsticanju.

Policija prilikom pretresa objekata na adresama stanovanja Azre Š. i M. P. nije našla osobe sa međunarodne poternice, te su ispitane osobe zatečene na adresama.

Tom prilikom je zaplenjeno i jedno vozilo, a reč je o automobilu "golf 7", koje M. P. koristi povremeno.

Da podsetimo, Azra Š. se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala "golf 4" kojim su se dovezli Luka V. (35) i Stefan Z. (28) na pumpu u Rušnju gde su sa sedam hitaca usmrtili Ranka Radoševića Eskobara. On je umro svega 20 minuta kasnije.

Foto: Društvene mreže

U subotu je policija uhapsila i jednu maloletnicu zbog sumnje da je pomagala u ubistvu. Nakon saslušanja Viši sud u Beogradu odredio joj je pritvor do 30 dana. 

Podsećanja radi, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je u ponedeljak istragu protiv četiri osobe osumnjičene za učešće u ubistvu Radoševića u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta ove godine.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom "nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija" istraga je pokrenuta protiv Stefana Z. iz Lebana i Luke V. iz Kraljeva.

Naredbom o sprovođenju istrage Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11.05 sati na podmukao način lišili života R. R., koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11.32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću. Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. R. R. je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je oštećeni pao na pod.

Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Takon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marke “golf 4”, koje su u naselju Petlovo brdo zapalili, a potom se odvezli u ranije iznajmljeni stan na Novom Beogradu. Sumnja se da su drugo dvoje osumnjičenih Stefanu L. i Luki V. stvorili uslove za izvršenje krivičnog dela, a u pitanju su večeras uhapšena Azra Š. i maloletnica.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost