NOVI DETALJI O HAPŠENJU OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO VLASNIKA MENJAČNICE: Uhapšen po međunarodnoj poternici

Lj.P.

02. 02. 2023. u 10:51

POVODOM događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Veterniku dana 24. januara 2023. godine u večernjim časovima, kada je na svirep i podmukao način lišen života J. J. iz Novog Sada, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv B. J. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114, stav 1 tačka 1, kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom.

НОВИ ДЕТАЉИ О ХАПШЕЊУ ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА УБИСТВО ВЛАСНИКА МЕЊАЧНИЦЕ: Ухапшен по међународној потерници

FOTO:Z.G.

Kako su saopštili iz Višeg javnpog tužilaštva u Novom Sadu, u toku do sada preduzetih radnji i mera, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, na osnovu zahteva ili naredbi javnog tužilaštva izvršen je uviđaj lica mesta, izuzeti su tragovi sa lica mesta, oduzeti su određeni predmeti, uzeta su obaveštenja od više lica na okolnost njihovih saznanja, te su donete naredbe za veštačenja izuzetih tragova.

Nakon utvrđivanja identiteta osumnjičenog, na osnovu predloga javnog tužilaštva doneto je rešenje o određivanju pritvora iz svih zakonskih razloga.

- Kako se osumnjičeni nalazi u bekstvu, on je, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, Upravom kriminalističke policije – Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i policijskim organima SR Nemačke, lociran u inostranstvu gde je lišen slobode po raspisanoj međunarodnoj poternici Višeg suda u Novom Sadu - navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku vođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Kako je jutros saopšteno iz MUP-a, pripadnici Policijske uprave u Novom Sadu i Uprave kriminalističke policije, SBPOK, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, policijom Republike Austrije, Savezne Republike Nemačke i njihovim oficirom za vezu u Srbiji, uhapsili su B. J. (44) iz Novog Sada, osumnjičenog za krivično delo teško ubistvo.

Sumnja se da je on 24. januara u Novom Sadu oštrim predmetom usmrtio četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, čije je beživotno telo pronađeno na parkingu, u ulici Nova 34. B. J. je uhapšen sinoć na granici Nemačke i Austrije i određen mu je ekstradicioni pritvor. Osumnjičeni će, u zakonskom roku, biti izručen pravosudnim organima Republike Srbije.

Jovan Janićijević (47), vlasnik menjačnice "Jole", kako smo pisali, svirepo je ubije sa 22 uboda oštrim predmetom, najverovatnije nožem, a dva u pluća i jedan u srce su bili smrtonosni. Kamera sa obližnjeg objekta gde se dogodio krvavi zločin snimile su vlasnika menjačnice i mušku osobu u kolima između kojih je došlo do koškanja. Na snimku koji traje oko četiri minuta, kako saznajemo, vidi se da muškarac, preko suvozačevog sedišta izvlači Jovana, a zatim njegovo telo ostavlja ispred automobila uz zidanu ogradu, kako bi ga sakrio od pogleda prolaznika.

Beživotno telo vlasnika menjačnice pronađeno je oko 20 sati, kada su slučajni prolaznici primetili i pozvali policiju i Hitnu pomoć, koja je, nažalost, mogla samo da konstatuje smrt nesrećnog čoveka.

Od tada se krenulo u poteru za osobom koja je usmrtila Janićijevića, koji je sa mesta gde je Jovan ubijen mirno otišao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)