GORANA UBIO U KOLIMA, A ONDA PREŠAO NA GORDANU I LIDIJU: Prvi put do detalja opisano ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca

Novosti onlajn

24. 01. 2023. u 18:35

GORAN Džonić iz Moravca optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Nišu tereti se da je iz koristoljublja počinio teško ubistvo brata od tetke Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (26) iz Aleksinca u nameri da dođe do novca kako bi vratio dug od 10.000 evra koje je pozajmio kako bi kupio i renovirao kuću za jednog od sinova.

ГОРАНА УБИО У КОЛИМА, А ОНДА ПРЕШАО НА ГОРДАНУ И ЛИДИЈУ: Први пут до детаља описано убиство породице Ђокић из Алексинца

Foto: Privatna arhiva

Kako se navodi u optužnici, on je optužen da je detaljno isplanirao zločin, koji je izvršio 27. septembra godine u periodu od 00.22 do 03.05 časova, u ataru sela Moravac kod Aleksinca, u stanju uračunljivosti, znajući da Đokić ima menjačnicu i u uverenju da deo novca koji koristi za menjačke poslove nosi sa sobom ili drži u svom putničkom motornom vozilu marke "foklsvagen pasat", piše "Blic". 

Zbog toga je pratio njegovo kretanje te kada je dana 26. septembra 2021. godine video da je pomenutim automobilom Đokić sa suprugom i ćerkom došao u posetu svojoj majci i znajući da će se oni iste večeri automobilom vratiti u stan u Aleksincu gde su živeli, odlučio je, navodi se u optužnici, da ih u povratku zaustavi, a potom liši života i oduzme novac.

Foto Fejsbuk

Osumnjičeni

Prema navodima optužnice on je u toj nameri oko ponoći otišao do dela puta od pružnog prelaza do raskrsnice gde se ulica ukršta sa magistralnim putem br. 217 Aleksinac – selo Tešica, a gde ga je Đokić video i zbog rodbinskih veza i odnosa poverenja zaustavio svoj automobil, te je okrivljeni ušao u automobil, seo na zadnje sedište iza vozača i izvadio pištolj marke "Pietro Beretta Gardone V.T. – Mod. 34" koje je neovlašćeno nabavio, držao i nosio. Oružje je odmah uperio u pravcu oštećenih i naveo Đokića da sa magistralnog puta Aleksinac - Tešica automobilom siđe na zemljani put pored osnovne škole u Moravcu koji put vodi ka reci Južnoj Moravi i ode do šljunkom posutog platoa u blizini napuštene separacije.

Kako stoji u optužnici tu je pucanjem iz tog oružja lišio života svo troje oštećenih, i to najpre u vozilu jednim hicem Gorana Đokića, a potom van vozila sa po dva hica njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju, koji su preminuli na licu mesta od zadobijenih povreda. Goran je pogođen jednim metkom u glavu a Gordana i Lidija po jednom u grudi i glavu.

- Nakon toga je njihova tela pored jame u okviru platoa gorivom polio, zapalio i gurnuo u jamu, a zatim vozilom marke "pasat" krenuo ka selu Tešica i preko Južne Morave došao do mesta zvanog Vladine bare gde je u vozilu pronašao i oduzeo strani novac u ukupnom iznosu od 160 američkih dolara u apoenima od po jedan dolar, domaći novac u iznosu 1.380.000,00 dinara u različitim apoenima, 27.130 eura u različitim apoenima, 3.940 švajcarskih franaka u različitim apoenima i 1.690 američkih dolara u različitim apoenima, pa je vozilo zapalio, stoji u optužnici VJT Niš.

Foto: Ilustracija

Džonić se zatim se vratio u Moravac i u kući u izgradnji u Moravcu na magistralnom putu br. 217 koju koristi njegov sin Stefan ostavio novac.

- U kupatilu je ostavio 160 dolara, u pomoćnoj prostoriji pored kuće u beloj kutiji 768.000,00 dinara, a u voćnjaku iza kuće 612.000,00 dinara, 3.940 švajcarskih franaka, 1.690 dolara i 17.130 evra zakopavši ovaj novac ispod drveta, dok je 10.000 evra na ime pozajmice vratio rođaku D.D., pri čemu je bio svestan svog dela čije je izvršenje hteo i svestan zabranjenosti dela, navodi se u optužnici.

Na ovaj način je Džonić izvršio izvršio krivično delo teško ubistvo iz čl. 114 st. 1 tač. 11 u vezi tač. 5 KZ u sticaju sa krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 st. 4 u vezi st. 1 KZ.

Džonić se tereti i da je posedovao municiju koja je pronađena u njegovoj kući i u pomoćnom objektu kuće u izgradnji pored magistralnog puta koju je sređivao za sina. Pronađeno je ukupno oko 120 metaka raznog kalibra čime se Džonić tereti i da je počinio krivično delo medozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 st. 1 KZ

BONUS VIDEO: 

STRAVIČNE SCENE NAKON POŽARA U PETROVARADINU: Stradale dve osobe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PREKO NOČI SAM OSTAO BEZ SVEGA: Ispovest Saše Popovića o teškom periodu života