DONETA PRVOSTEPENA PRESUDA: Zatvor vlasniku portala zbog pokušaja iznude nad predsednikom opštine Golubac

D.N.

24. 11. 2022. u 12:47

OSNOVNI sud u Velikom Gradištu doneo je prvostepenu presudu kojom je M.L. iz okoline Velikog Gradišta nepravosnažno osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na dve godine, zbog pokušaja iznude nad predsednikom opštine Golubac, Nebojšom Mijovićem.

ДОНЕТА ПРВОСТЕПЕНА ПРЕСУДА: Затвор власнику портала због покушаја изнуде над председником општине Голубац

D.N.

Prema navodima optužnice, on se tereti da je, u decembru 2019. godine, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, tražio od oštećenog 5.000 evra, kako ne bi na svom internet portalu izneo određene informacije koje će štetiti njegovom ugledu i časti.

On je sa oštećenim stupio u kontakt preko društvenih mreža, pozivajući njegov telefonski broj. Slao je poruke i Lj.J. iz Golupca, tražeći da bude posrednik i da oštećenom poruči da mu do određenog datuma uplati 10.000 evra na njegov devizni račun, čiji mu je broj poslao, ali da je spreman da prihvati i dvostruko manju sumu. U protivnom, na svom portalu pisaće o navodnim nepravilnostima koje je oštećeni počinio kao lekar i kao predsednik opštine, a negativne informacije iznosiće i o njegovim saradnicima i direktorima javnih preduzeća.

Oštećeni nije pristao na ovu ucenu, već je protiv optuženog podneo prijavu, koja je sada rezultirala prvostepenom presudom, na koju postoji pravo žalbe. Ovom presudom optuženi je dužan da plati i sudske troškove, dok je oštećeni upućen na parnicu radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahteva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024