SASLUŠANA DVA SVEDOKA: Nastavljena istraga protiv trenera jahanja osumnjičenog za napastvovanje učenica

S. J. M.

29. 09. 2022. u 07:00

U ISTRAZI koju Više tužilaštvo u Beogradu vodi protiv kaskadera i trenera jahanja Miloša Đukića (68) zbog silovanja, pokušaja silovanja i nedozvoljenih polnih radnji nad sedam devojaka, juče su saslušana prva dva svedoka.

САСЛУШАНА  ДВА СВЕДОКА: Настављена истрага против тренера јахања осумњиченог за напаствовање ученица

Foto Fejsbuk

Kako nezvanično saznajemo, iskaze su dali veterinar u konjičkom klubu i dugogodišnji član tog kluba u kom su se, kako se sumnja, događala sva ta seksualna zlostavljanja devojaka, a od kojih su neke tada bile i maloletne.

Đukić je, prema krivičnoj prijavi, osumnjičen da je u decembru 2010. obljubio devojku, koja je u to vreme imala 17 godina. Osam godina kasnije pokušao da siluje još jednu maloletnicu, a tereti se i da je od 2013. do 2021. pet polaznica škole jahanja, od kojih su dve u to vreme bile deca, a jedna maloletna, neprimereno dodirivao po intimnim delovima tela.

Prema našim informacijama, sledeće nedelje biće saslušano još nekoliko svedoka.

Takođe će se raditi i kombinovano neuropsihijatrijsko veštačenje svih oštećenih devojaka, da se utvrdi nivo njihove zrelosti, ili da li je neka od njih možda sklona govorenju neistina... Nakon toga i one će biti ispitane u tužilaštvu, a već su detaljno svoje iskaze dale u policiji i u medijima. Inače, ista ta veštačenja rađena su i kod oštećenih devojaka u slučaju Miroslava Mike Aleksića.

Miloš Đukić, Foto A. Stevanović

Više tužilaštvo je donelo posebnu naredbu o tajnosti ovog postupka protiv Đukića, što znači da je svima koji učestvuju u tom slučaju zabranjeno da u javnost iznose podatke iz predmeta, sve dok traje istraga. To znači da u narednom periodu javnost neće biti obaveštavana o detaljima i ko je šta rekao i kako svedočio u istrazi.

Đukićev branilac Vilijam Paspalovski potvrdio nam je da im je rečeno da u javnost ne sme ništa da se iznosi.

- Neko je sve to genijalno smislio, jer je priča bez ikakve kontrole izašla u javnost, a sad je postupak tajan, niko ništa ne sme da kaže, a priča od ranije je ostala - kaže nam Paspalovski.

- Javnost je formirala mišljenje i odbrana ne može da ga menja, jer ne smemo da iznosimo dokaze. Sve je izneto u medije pre pokretanja postupka, a sad je javnost uskraćena za ono što se zvanično dešava. Tako je neko već u startu dobio veliku prednost.

Odbrana je time hendikepirana. Isključenje javnosti je opravdano kada su maloletne osobe u pitanju, ali ne i za one devojke koje su ne skrivajući identitete davale intervjue u medijima.

Nije prisustvovao iskazima

SASLUŠANjU prva dva sedoka, kako saznajemo, Miloš Đukić nije prisustvovao, iako ima to pravo i ako želi može da ga koristi i svedocima i oštećenima postavlja pitanja. On je u pritvoru u Centralnom zatvoru u Beogradu, koji mu je određen do 30 dana i ističe 14. oktobra. Na saslušanju u Višem tužilaštvu nakon hapšenja branio se ćutanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili