POZLILO INSTRUKTORU JAHANJA OSUMNJIČENOM ZA SILOVANJE: Prebačen u CZ - ima otvorenu ranu

Novosti Onlajn

16. 09. 2022. u 14:18

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka.

ПОЗЛИЛО ИНСТРУКТОРУ ЈАХАЊА ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА СИЛОВАЊЕ: Пребачен у ЦЗ - има отворену рану

OSUMNjIČEN Miloš Đukić

Miloš Đ. (68), poznati kaskader i učitelj jahanja koji se tereti da je prethodnih 11 godina seksualno zlostavljao učenice, među kojima su dve imale 13 godina, kako saznajemo, prebačen je u Okružni zatvor, poznatiji kao CZ, u kojem je u takozvanoj - redovnoj sobi.

Kako se navodi, njemu je u pritvoru u policijskoj stanici pozlilo, jer je šećeraš koji treba da prima insulin, a ima i otvorenu ranu na peti.

- Njegovo lečenje počelo je tek kada je prebačen u CZ. On ima otvorenu ranu na peti zbog šećerne bolesti, prima insulin, a sve je to dobio kada je stigao u CZ. Redovno ga previjaju i prima neophodne lekove koje mu je porodica donela. Posete su mu dozvoljene - rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Njemu je odmah određen pritvor i nakon saslušanja u Palati pravde, odnosno pritvora od 48 sati u policijskoj stanici, on je prebačen u CZ.

- Uložićemo žalbu na pritvor. Biće ovo jedan zanimljiv slučaj i veoma opasan. Sve i svašta je tamo potpisao, a on ne vidi dobro - rekao nam je njegov advokat Vilijam Paspalovski.

Podsetimo, Miloš Đ. je saslušan juče u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor M. Đ. da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

On je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba. Sumnja se da je Miloš Đ. u decembru 2010. godine silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje. Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu. Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 godina.

Osumnjičenog Miloša Đ. oštećene su prijavile policiji i tužilaštvu iskazujući time puno poverenje u institucije. Sve oštećene će u postupku dobiti status posebno osetljivih svedoka i svoje iskaze će davati u zakonom propisanom okruženju i pod propisanim uslovima. Tužilaštvo će se starati o maksimalnoj zaštiti identiteta oštećenih i poziva medije da o ovom slučaju profesionalno izveštavaju, uz maksimalno poštovanje kako prava žrtava i njihove privatnosti, tako i prava osumnjičenog uz pretpostavku nevinosti.

Foto: Novosti

 

M. Đ. je hapšen 2011. godine, ali je pet godina kasnije zbog nedostataka dokaza oslobođen svih sumnji.

Prvi rezultati istrage govore da je devojke seksualno zlostavljao tokom boravka u ergeli i u konjičkom klubu.

- Polaznice škole jahanja noćivale su u objektima u okviru ergele konjičkog kluba kako bi mogle da idu na časove u večernjim i jutarnjim satima tokom vikenda. Još tri ženske osobe prijavile su osumnjičenog i dale svoj iskaz policiji. Međutim, te tri prijave su zastarela za krivično gonjenje osumnjičenog - kaže naš izvor blizak slučaju.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: Troje povređeno u saobraćajnoj nesreći u Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri