ODLEŽAO 15 GODINA: Serijski silovatelj iz Beograda opet na slobodi

Novosti online

22. 09. 2022. u 23:16

BEOGRAĐANIN Igor Milošević (44), višestruko osuđivani silovatelj, od pre tri dana nalazi se na slobodi pošto je izdržao zatvorsku kaznu dugu deceniju i po.

ОДЛЕЖАО 15 ГОДИНА: Серијски силоватељ из Београда опет на слободи

Ilustracija

On je kaznu služio u KPZ "Beograd" Nova skela, jednom od najčuvanijih zatvora u Srbiji. Presudom tadašnjeg Okružnog suda u Beogradu (sadašnji Viši sud), Milošević je u martu 2008. osuđen na 15 godina robije pošto je proglašen krivim za silovanje, nedozvoljene polne radnje i šest razbojništava počinjenih u drugoj polovini 2007.

- Miloševiću je u kaznu zatvora uračunato i vreme koje je proveo u pritvoru. Inače, u praksi se osobama osuđenim za silovanje ne skraćuju kazne, a naročito je to izraženo kod višestrukih povratnika - kaže osoba upućena u ovaj slučaj.

 Sudsko veće izreklo je tada Miloševiću pojedinačne sankcije od šest godina za silovanje, tri godine za nedozvoljene polne radnje i pet godina za šest razbojništava. Pri odmeravanju izrečene kazne sud je, kako je rekla predsednica sudskog veća Aleksandra Zlatić, imao u vidu činjenicu da je Milošević višestruki povratnik i da je dela za koje je osuđen počinio neposredno pošto je izašao iz zatvora, u kojem je izdržao desetogodišnju kaznu na koju je bio osuđen zbog ranijih silovanja i razbojništava. Predsednica veća naglasila je da je kazna od 15 godina okrivljenom izrečena i zbog brojnosti počinjenih dela, što ga čini društveno opasnim.

Na napomenu sudije da ima pravo da Vrhovnom sudu uloži žalbu na presudu, Milošević je izjavio da to neće učiniti i da "sigurno neće ponoviti delo za koje je osuđen". Neposredno posle hapšenja, on je na saslušanju u policiji priznao i do detalja izneo na koji je način napastvovao devojke. Priznao je da je K. S. prodavačici u butiku na Vračaru stavio nož pod grlo, naredio joj da uđe u kabinu, a potom i da se skine. Opisao je i kako se iživljavao nad devojkom. Priznao je i da je samo dva dana kasnije u optičarskoj radnji u Ulici vojvode Stepe, uz pretnju nožem iz prodavačicine torbe uzeo 5.000 dinara, a sa pulta tri para naočara. Fizičkog napada ovoga puta nije bilo.

Milošević je, inače, višestruki povratnik. Dva puta je osuđivan zbog silovanja. Prvi put 1992. godine kada je za samo tri dana napao devet žena, od kojih je četiri silovao, a iz zatvora je izašao 2001. godine. Tada, samo mesec dana po izlasku na slobodu silovao je još jednu, dve žene je napao i počinio osam razbojništava. Osuđen je zbog toga na šest godina.

Izvor koji je otkrio da je Milošević na slobodi, navodi da je važno upozoriti najpre žene, a potom i muškarce na ovu činjenicu.

- S obzirom na to da je počinio toliko krivičnih dela silovanja i da zatvorske kazne nisu do sada uticale na njegovo ponašanje, sve žene bi trebalo da znaju da takva osoba sada slobodno šeta među građanima. Voleo bih da moje upozorenje ne bude olako shvaćeno i da žene budu na oprezu - naglašava se.

(Politika)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POGLEDAJTE: Ovako je Vučić oduvao hrvatske novinare (VIDEO)