RUČNE BOMBE ZAVRŠILE U DVORIŠTU "Novosti" saznaju: Optužnica zbog bacanja eksplozivnih naprava kod Kruševca

S.BABOVIĆ

09. 08. 2022. u 08:50

VIŠE javno tužilaštvo u Kruševcu podiglo je optužnicu protiv N.V. (20) iz Čitluka, koji se sumnjiči da je u januaru ove godine u dva navrata bacio ručnu bombu u dvorište porodične kuće u ovom naselju ,saznaju "Novosti".

РУЧНЕ БОМБЕ ЗАВРШИЛЕ У ДВОРИШТУ Новости сазнају: Оптужница због бацања експлозивних направа код Крушевца

Foto: Privatna arhiva

Optužnicu je potvrdio Viši sud u Kruševcu, a odnosi se na dva krivična dela: nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i izazivanje opšte opasnosti.

Prema saznanjima "Novosti", u istom slučaju doneta je naredba o obustavljanju istrage protiv M.S. (23), koji je bio osumnjičen da je nabavio dve ručne bombe M-75 i angažovao N.V. da 7. i 11. januara naprave baci na kuću porodice Miljković na Begovom brdu u Kruševcu.

- Naredba o obustavljanju istrage koja se vodila protiv M.S. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu u produženom vidu, jer iz izvedenih dokaza ne može se na pouzdan način zaključiti da je osumnjičeni izvršio krivična dela koja su mu anrednom o sprovođenju istrage stavljena na teret - predočeno je "Novostima" u Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

N.V, koji, inače, živi u blizini oštećenog je u toku istrage priznao krivično delo. Ispričao je da ga je M.S. navodno angažovao da za 100 evra baci eksplozivne naprave, ali da za obavljen "zadatak" nije isplaćen.

Od detonacija su oštećeni kuća i automobil. Prva bomba aktivirana je, prema saznanjima "Novosti", 7. januara dva sata posle ponoći u dvorištu kuće na Begovom Brdu, kada je došlo do oštećenja stolarije i fasade kuće, dok je druga, 11. januara, oko četiri sata ujutro i pronađena na licu mesta. Tragovi eksplozije osim na kući, bili su vidljivi i na automobilu u vlasništvu oštećenog.

Porodica Miljković više puta se obraćala medijima, navodeći da ovogodišnji napadi nisu i jedini, kao i da je njihov sin bio žrtva reketiranja. Informacije iz istrage govorile su da su se neposredno "sukobljeni" ranije družili.

- I prošlog Božića je na našu kuću bačena bomba, naš sin je reketiran, do sada im je dao 280.000 dinara, a digao je i kredit kako bi im davao pare - ispričali su Miljkovići.

- Pretnje i bombe usledile su, jer sin više nije hteo da im daje novac.

BONUS VIDEO -Požar u Gandijevoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024