BEBISITERKA (NI)JE BILA TRUDNA: Detalji nestanka bebe u Kruševcu, medicinska dokumentacija dadilje na proveri

S. Babović

09. 08. 2022. u 06:31

PRAVA filmska drama odigravala se juče u prepodnevnim satima, kada je majka bebe stare 40 dana prijavila kruševačkoj policiji njen nestanak.

БЕБИСИТЕРКА (НИ)ЈЕ БИЛА ТРУДНА: Детаљи нестанка бебе у Крушевцу, медицинска документација дадиље на провери

Ulica u kojoj je pronađena osumnjičena, Foto Printskrin

Ispričala je da je preko društvene mreže "Fejsbuk" angažovala dadilju J. J. (35) i da ne zna gde je ona, a ni njeno dete. Brzom akcijom beba je pronađena u porodičnoj kući D. S. u naselju Mudrakovac kod Kruševca, gde živi dadiljin momak.

Kako su nam rekli u policiji, majka ih je pozvala i rekla da je njenu bebu u šetnju odvela žena koja ju je povremeno čuvala, da je nije vratila u dogovoreno vreme, kao i da je njen mobilni telefon nedostupan.

- Sve raspoložive policijske snage odmah su krenule u potragu za bebom i ona je ubrzo pronađena bez ikakvih povreda, a mi nastavljamo rad na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja - navode iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama, izjave dadilje, koja je sa bebom pronađena u kući svog momka, oprečne su, a protiv nje će biti podneta prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo oduzimanje maloletnog lica. Slučaj istražuje Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu.

U porodici D. S. za "Novosti" navode da oni nemaju nikakve veze sa ovim događajem.

- Zaista ne znam ništa, kao ni moj sin, sigurno nismo upleteni u te stvari - rekla nam je majka dadiljinog momka, koji je u vreme dolaska naše ekipe bio u policiji na razgovoru.

Dvorište kuće u kojoj je dete bilo sa dadiljom, Foto privatna arhiva

Navodno, J. J. je bebu dovela kod momka sa kojim izvesno vreme nije bila zajedno, predstavljajući je kao njihovo dete. Nezvanično možemo čuti da se posumnjalo i na postporođajnu depresiju kod same dadilje, pa su nadležni proveravali njenu zdravstvenu dokumentaciju, kako bi se utvrdilo da li je u nekom trenutku bila trudna. Pored toga, od značaja je i informacija da li je kojim slučajem ona ranije izgubila svoje dete.

Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", u kući bebisiterke nisu imali informaciju da je ona uopšte ostala u drugom stanju.

- Ona je rekla da je bila trudna, a mi stvarno ne znamo - kažu u njenoj porodici.

KOMŠIJE IZNENAĐENE

KOMŠIJE porodice dadiljinog momka iznenađene su onim što se juče dešavalo. Pričaju da se sećaju "neke devojke, koja je dolazila ranije u tu kuću, a možda je bila trudna". Za ceo događaj saznali su tek oko podneva, kada je policija ušla u njihovu ulicu.

- Nismo je viđali neko vreme - kažu komšije iz Mudrakovca.

- Porodica je fina, znamo komšije. Majka i sin žive sami, suprug je preminuo, a ćerka živi u inostranstvu. Sada je tu trenutno na odmoru sa svojim detetom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU O SMRTI BRATA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ: Još nije stigao zapisnik o obdukciji tela