SVAKO NAŠE DETE JE STEFAN: Protest u Velikoj Plani zbog odluke Apelacionog suda

J. I.

05. 08. 2022. u 22:16

NAKON što je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda u Smederevu, kojom su Nikola Bojović i Mitar Pandurević za teško ubistvo Stefana Filića osuđeni na 18, odnosno 15 godina zatvora i predmet vratio na ponovno suđenje, porodica i prijatelji ubijenog mladića najavili su za sutra u 11 časova protest na mestu gde je nasmrt pretučen.

СВАКО НАШЕ ДЕТЕ ЈЕ СТЕФАН: Протест у Великој Плани због одлуке Апелационог суда

Foto Privatna arhiva

Time, kako su naveli, žele da iskažu nezadovoljstvo, "zbog ovako sramne odluke". Na društvenim mrežama poručuju da je "svako naše dete Stefan Filić".

Apelacioni sud vratio je smederevskom Višem sudu slučaj na novo suđenje usvajanjem žalbe Mitra Pandurevića uz obrazloženje da prvostepeni sud ne daje nedvosmislene razloge za svoj zaključak da su okrivljeni zajednički preduzimali sve radnje, svesni posledica koje mogu nastupiti. Pored toga se navodi da nisu u dovoljnoj meri razjašnjene odlučne činjenice od značaja za pravilno i zakonito presuđenje.

Dvojica okrivljenih, kako je svojevremeno prvostepeni sud utvrdio, bez konkretnog povoda su 2. februara 2020. ispred diskoteke "Brodolom" u Velikoj Plani, nasrnuli na grupu mladića u kojoj su bili sada pokojni Stefan, njegov maloletni brat i još nekoliko mladića. Kada ih je Stefan zamolio da ih ne diraju, napali su ga, udarili više puta, a nakon što je pao na pločnik i nepomično ležao, okrivljeni Bojović ga je, tvrdi se, šutnuo nogom u glavu. Stefan je preminuo dan kasnije od zadobijenih povreda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)