KAVČANI IMAJU 13 IMENA ZA ODSTREL: "Moramo sve da ih pokidamo, ako mislimo da dobijemo rat"

Novosti onlajn

21. 06. 2022. u 14:17

MILIĆ Minja Šaković, visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana, koji je u petak ubijen u Budvi, nalazio se na spisku koji je otkriven 2021. godine

КАВЧАНИ ИМАЈУ 13 ИМЕНА ЗА ОДСТРЕЛ: Морамо све да их покидамо, ако мислимо да добијемо рат

Foto: Shutterstock/Borba.me/Ilustracija

Kavački klan, kako istražitelji sumnjaju, poseduje spisak za odstrel na kom se nalaze imena 13 visokopozicioniranih pripadnika škaljarskog klana, a jedan od njih navodno je bio i Podgoričanin Milić Minja Šaković (35), koji je likvidiran u petak u Budvi.

Da ovaj spisak postoji otkriveno je 2021. godine, kada je Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori podiglo optužnicu protiv Nikole Mirića (35) i Jovana Trkulje (35), obojica iz Obrenovca, i Podgoričana Jovana Marovića (41) i Aleksandra Veljovića (30) zbog pokušaja likvidacije sada već pokojnog Šakovića.

Spremili snajper

"Ekipa koja je imala na nišanu Šakovića, a kako je utvrđeno istragom, pratila ga je u stopu, i njihov plan bio je da ga likvidiraju hicem iz snajpera, koji bi ispalili iz stana prekoputa njegovog", stoji u optužnici u kojoj, između ostalog, piše i da su od uhapšene kriminalne grupe oduzeti i kriptovani telefoni, u kojima je bilo i nekoliko fotografija Minje Šakovića.

Nakon hapšenja osumnjičenih, crnogorski mediji navodili su da su u telefonima sa aplikacijom Skaj nađene i fotografije Jovana Vukotića, koji važi za jednog od navodnih vođa škaljarskog klana, i njegovog telohranitelja.

Kako se navodno navodi u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva, presretnute su i poruke na Skaj aplikaciji ove kriminalne grupe, a jedna od poruka koju je poslao organizator grupe 2. januara 2021. godine potvrdila je da spisak za odstrel postoji.

"Klempo, Lima, Radoman, Mićko, Korać, Boban, Minja, Vule, Jare, Mićić, Boreta, Votka, Kan - to se sve mora pokidati da bismo pobijedili u ratu!

Svako od ovih koji ostane može sam da ratuje, svako ima ljude i pare", pisalo je, kako se sumnja, u toj poruci, koja je poslata prilikom planiranja likvidacije Milića Šakovića prošle godine u Podgorici.

Izvor objašnjava da je Šaković jedini sa ovog spiska koji je ubijen, i to pre četiri dana, dok je s prijateljima sedeo u kafiću "Korkovado" u Starom gradu u Budvi. Spekuliše se da se Šaković opustio nakon hapšenja pripadnika i vođa kavačkog klana u Srbiji i Crnoj Gori, među kojima je i grupa Veljka Belivuka, koja mu je, kako se sumnja, takođe radila o glavi.

"Na spisku se, pored Šakovića, kako upućeni smatraju, nalaze i Jovan Vukotić, Marko Ljubiša Kan, Filip Korać, Marko Martinović, Saša Dukić, Stefan Mićić, Veljko Banović Votka", preneli su mediji.

Krvna osveta

Interesantno je da su neke od ljudi sa ovog spiska nišanili i pripadnici Belivukovog klana. Kako se sumnja, oni su pokušavali da dođu do Filipa Koraća, Veljka Banovića i Marka Ljubiše Kana, koji važe i za osobe bliske Luki Bojoviću.

Podsetimo, rat klanova traje od 2014. zbog nestanka 200 kilograma kokaina iz Valensije. Kriminolog Dobrivoje Radovanović ranije je za Kurir objasnio da se rat između kavačkog i škaljarskog klana vodi do istrebljenja i da mu se kraj ne nazire.

U Starom gradu ubijeno više od 10 ljudi

Šakovića je u petak oko 23.30 sati ubio, kako se sumnja, profesionalni plaćeni ubica koji je stranac. Bio je obučen u belu košulju i imao je beli kačket, a u "škaljarca" je ispalio osam hitaca i pobegao. Tokom bega se presvukao i ostavio otiske i DNK, ali nije otkriven njegov identitet. Snimile su ga i kamere. Inače, mesto na kom je Šaković likvidiran poznato je kao "budvanski trougao smrti", jer su se tu dogodile brojne mafijaške likvidacije.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici