AKTIVIRAO BOMBU, PA LEGAO NA NJU: Komšije o stravičnom zločinu kod Apatina - "Kao da je nešto predosećao!"

J. LEMAJIĆ

21. 10. 2021. u 11:30

U ROKU od samo pola sata porodice Dimić i Zoroja iz Prigrevice, sela kod Apatina, zavijene su u crno.

АКТИВИРАО БОМБУ, ПА ЛЕГАО НА ЊУ: Комшије о стравичном злочину код Апатина - Као да је нешто предосећао!

Foto: Fejsbuk/J. Lemajić

Iz još neutvrđenih razloga Simo Zoroja (26) došao je u utorak po podne u kuću svog poznanika Nikole Dimića (34) i ispalio u njega nekoliko hitaca iz pištolja. Potom je seo u automobil i krenuo ka svojoj kući, ali je skrenuo na obližnji atarski put i aktivirao ručnu bombu.

Iako je hitna pomoć stigla vrlo brzo, nije mogla ništa osim da konstatuje smrt dvojice mladića. Obe porodice su u Prigrevicu došle iz Like posle "Oluje". Borile su se sa svim teškoćama, a sada ih je zadesila nova tragedija.

- Molimo vas, ne idite kod majke. Sama je Nikolu i još jednog sina odgajila. Ne može reč da izusti - kaže nam kratko jedan od komšija u izbegličkom naselju u Ulici Stojana Matića.

- Svi smo zatečeni, znali smo ih obojicu. Nikola je radio u pilani, fin mladić, imao je težak život, ali je bio veseljak, glavni na Krajiškim večerima i Ličkom višeboju.

Meštani, ipak, tvrde da je sigurno postojao neki razlog zbog kog se Zoroja odlučio na ovaj stravičan potez. Nedavno je na kući Dimića osvanuo grafit "vrati deset posto", pa se još utvrđuje da li su motiv eventualni dugovi.

- Pre toga je oskrnavljen spomenik Nikolinom ocu, a bilo je i koškanja između njih, nije da nije. Simo je posle zločina došao na svoju njivu, aktivirao bombu i legao na nju. Strašno je bilo - pričaju meštani.

- Nikola kao da je predosetio da će se nešto desiti, pa je majku poslao kod rodbine u obližnje selo. Kuća porodice Zoroja u Karađorđevoj ulici i prekjuče i juče vrvela je od policije, koja je vršila pretres, a nezvanično saznajemo da je i brat mladića dao iskaz u policiji u Apatinu.

- Majci Nadi od utorka nije dobro. Dobija injekcije da se smiri. Otac se vratio u Liku da bi regulisao radni staž i sada se vratio - priča nam komšinica.

- Verujte, toliko je bio fino i tiho dete. Radio je u Pivari, bio tu po selu, nikakvih problema nije bilo. Dete se nije čulo, ne možemo ni da zamislimo šta je mogao da bude povod da uradi tako nešto.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: CEO ALEKSINAC ZAVIJEN U CRNO: Komšija ubijene porodice Đokić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)