OTIŠLI NASMEJANI, A VRAĆENI U KOVČEZIMA: Danas sahrana porodice Đokić, zastave u Aleksincu na pola koplja

J. ĆOSIN

07. 10. 2021. u 07:59

TU gde su pre dvanaest dana poslednji put viđeni živi, u selu Moravac kraj Aleksinca, u domu Stojanke Đokić, dopremljena su juče tela njenog sina Gorana, snahe Gordane i unuke Lidije, koji su brutalno ubijeni 27. septembra, neposredno po izlasku iz ove kuće.

ОТИШЛИ НАСМЕЈАНИ, А ВРАЋЕНИ У КОВЧЕЗИМА: Данас сахрана породице Ђокић, заставе у Алексинцу на пола копља

Foto: Fejsbuk

Oni će biti sahranjeni danas na lokalnom groblju, između sela Moravac i Žitkovac, a Opština Aleksinac donela je odluku da 7. oktobar proglasi Danom žalosti.

Tog dana ispraćeni sa osmehom, deset dana kasnije sačekani su jaukom i tugom, u kovčezima. Tela su dovezena pogrebnim vozilima i to na adresu sa koje su kobne noći bezbrižno krenuli ka svom domu, ni ne sluteći kakav će se užas samo nekoliko trenutaka kasnije dogoditi.

Članovi najuže porodice okupili su se u kući, gde su satima čekali da tela budu dopremljena iz Instituta za sudsku medicinu. Stigla su malo pre 15 sati, dva braon kovčega i jedan beli, Lidijin.

Iz kuće Đokića plač i jauci odzvanjali su gotovo pustim seoskim ulicama. U dvorištu bake Stojanke, komšije i poznanici su došli da izjave saučešće, ali i da joj se nađu oko pripreme sahrane.

Tela brutalno likvidirane porodice preuzeta su nekoliko dana nakon što su u ataru sela Moravac pronađena ugljenisana, jer je tek u utorak okončana DNK analiza radi utvrđivanja identiteta Lidije Đokić, čije je telo izgorelo do neprepoznatljivosti.

 

Potraga za počiniocima ovog zločina, koji je potresao ovaj kraj ali i sve u Srbiji, još traje, ali se, kako saznajemo, polako steže obruč oko potencijalnog ubice. Kako smo već pisali, tela Đokića nisu pronađena slučajno, niti nasumično, već se do Gorana, Gordane i Lidije došlo analizom baznih stanica mobilne telefonije. Inspektori su uz pomoć operatera, danonoćnom istragom i analizom, došli do lokacije na kojoj su poslednji put registrovani aparati oca i ćerke. Na tom potezu su pripadnici policije pojačali "češljanje" terena i tako došli do ogromnog smetlišta i jame u kojoj su bila njihova tela, u ataru sela Moravac. Nekoliko sati ranije, 12 kilometara dalje, pronađen je izgoreli "pasat" ove porodice i u njemu čaura koja je poslata na analizu.

NA POLA KOPLjA

ODLUČILI smo da na dan sahrane proglasimo Dan žalosti u Aleksincu, jer je ovakva tragedija nezapamćena, ne samo za naše mesto, nego i za mnogo veće gradove. Zastave će biti spuštene na pola koplja, i neće biti muzike na javnim mestima u ugostiteljskim objektima - kaže Dalibor Radičević, predsednik Opštine Aleksinac.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - TUGA NA NOVOM GROBLjU: Suze belog cveća prekrile kovčeg Ivana Tasovca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU O SMRTI BRATA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ: Još nije stigao zapisnik o obdukciji tela