BAČENA BOMBA NA KUĆU KOD APATINA: Porodica u strahu, meštani u šoku - naneta ogromna materijalna šteta

J. LEMAJIĆ

06. 10. 2021. u 09:16 >> 21:53

U DVORIŠTE porodične kuće, gde se nalazi i mlekara porodice Preradović u apatinskom selu Svilojevo bačena je najverovatnije bomba kašikara.

БАЧЕНА БОМБА НА КУЋУ КОД АПАТИНА: Породица у страху, мештани у шоку - нанета огромна материјална штета

Šteta polupana stakla od detonacije na ulaznim vratima kuće, Foto V. M. Simičić

Povređenih, srećom, nije bilo, a pričinjena je materijalna šteta koja se procenjuje na oko sedam hiljada evra.

Kako nam je ispričao Vlatko Preradović, sin vlasnika "Eko mlekare", od septembra je dobijao pretnje, koje je prijavljivao policiji.

- Bilo je i verbalnih i fizičkih pretnji i kao svaki građanin obraćao sam se policiji.

Umesto odgovora, dobili smo kašikaru u dvorište. Ali o tome ne bih sada da govorim, dok se ne završi istraga i policija ne kaže svoje - priča nam Vlatko.

Neposredno pre bacanja bombe, Vlatko je u dvorište uvezao cisternu punu mleka. Zatvorio je kapiju i ušao u kuću da popuni neke papire, pa je, pukom srećom, ostao nepovređen. Od siline eksplozije, oštećena su stakla na vratima i prozorima. Geleri su izbušili kamion u kom prevoze mleko.

- Roditelji i svi mi smo još uvek pod sresom. Eksplozija je bila baš jaka, sve se treslo, u šoku smo - nastavlja Vlatko.

- Uništeno je vozilo za prevoz, deo pogona za preradu, stakla su svuda popucala. Sanirao sam šta sam mogao, samo da bih nastavio da radim. Od toga živimo. Ne znam šta da kažem.

Navodno, počinilac je posle izvršenog krivičnog dela, automobilom pobegao u pravcu Apatina. U somborskoj policiji kažu da se intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja koji je potresao celo selo.

RODITELjI U ŠOKU OD EKSPLOZIJE

- Otac i majka su jedva ostali živi od stresa koji smo pretpreli, jer sa njima i svojom porodicom živim u istom domaćinstvu. Lekari su im ukazali pomoć, jer su bili u potpunom šoku od eksplozije - kaže Preradović.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Bonus video:

Požar na Belim vodama

 

(RTV)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU O SMRTI BRATA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ: Još nije stigao zapisnik o obdukciji tela