VELIKA POTRAGA ZA SRBINOM U DOMINIKANI: Hteo da prošvercuje više od 19 kila kokaina

Novosti online

11. 07. 2021. u 13:22

POLICIJA Dominikanske Republike pokrenula je potragu za Srbinom, koji se sumnjiči da je kao deo međunarodne kriminalne grupe, učestvovao u švercu kokaina.

ВЕЛИКА ПОТРАГА ЗА СРБИНОМ У ДОМИНИКАНИ: Хтео да прошверцује више од 19 кила кокаина

Foto: Printskrin Youtube/ ABC News

Kako su saopštili iz Nacionalne agencije za kontrolu droga u Diminikani, u velikoj akciji lisice su stavljenje državljaninu Dominikane (41) i Italijanu (62), koji su saučesnici odbeglom državljaninu Srbije.

- Dvoje uhapšenih, kao i Srbin, sumnjiče se da su pokušali da iz jedne dominikanske luke u Hong Kong prebace 19,39 kilograma kokaina, spakovanog u dva automobila, takozvana oldtajmera - prenose tamošnji mediji, dodajući da je droga zaplenjena u februaru, ali da su osumnjičeni tek prekjuče otrkiveni.

- Ženi su lisice stavljene u Santo Domingu, dok je Italijan uhapšen kada je pokušao da se na aerodromu Romana ukrca na let za Milano - prenose mediji - Dominikanka je bila zadužena da pakete kokaina spakuje u instrument table oldtajmera, koja su potom ukrcana na brod. Plan je bio da se droga tako transportuje do Kine, ali su istražitelji osujetili plan krijumčara. Za Italijanom je u momentu hapšenja na snazi bila poternica zbog sumnje da je švercovao kokain.

- On je blisko povezan sa klanom, koji je duže vreme švercovao kokaina i prao pare, a čiji je deo i odbegli srpski državljanin. Ovom Srbinu nedavno je u okviru policijskih racija zaplenjena vredna imovina u toj državi, ali on nije pronađen. Veruje se da je uspeo da pobegne van zemlje. Sada je za njim raspisana poternica - objašnjavaju mediji. Kako dodaju, način na koji je ova grupa planirala da preveze zabranjen tovar, do sada je neviđen. - Ranije je uhapšen vlasnik oldtajmera iz 1983. i 1984. godine, kao i osoba koja je napravila specijalne bunkere u njima za skrivanje paketa. Lisice su stavljene i čoveku koji je dopustio da se automobili ukrcaju na brod - dodali su izvori.

Nikola Vušović bio u Dominikani!

Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, navodno saradnik kavačkog klana, koji je viđen kao naslednik uhapšenog Veljka Belivuka, u martu ove godine navodno je lociran i uhapšen u Dominikani. Prema operativnim podacima policije, on je planirao da posle hapšenja Belivuka i ekipe preuzme njihove poslove. Međutim, već početkom aprila pojavila se informacija da je Džoni pušten na slobodu pod misterioznim okolnostima.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PRIGOŽINOVO DRAMATIČNO PISMO ŠOJGUU: Ukrajinci spremaju veliki napad na Bahmut, hoće da odseku Vagnerovce