SRBI "PALI" SA 232 KG DROGE: Karabinjeri pronašli drogu u keksu tokom pretresa u Italiji (VIDEO)

Novosti onlajn

06. 06. 2021. u 12:58

DVOJICA srpskih državljana zaustavljeni su u odvojenim policijskim akcijama u Italiji dok su bili za volanom kamiona, a pretresom vozila karabinjeri su pronašli 232 kilograma marihauna, pažljivo zapakovanih i sakrivenih između tovara uglja i keksa.

СРБИ ПАЛИ СА 232 КГ ДРОГЕ: Карабињери пронашли дрогу у кексу током претреса у Италији (ВИДЕО)

Foto: Policija Italije

Prema načinu pakovanja i modelu ponašanja, istragom je utvrđeno da su njih dvojica radila za istu kriminalnu grupu.

Sve je počelo kada se pod lupom italijanskih istražitelja našla jedna autoprevoznička kompanije sa sedištem u Veroni.

Prvi kamion je zaustavljen na izlazu sa autoputa Verona EST, a u vozilu koje je namenjeno prevozu uglja pronađeno je 188 kilograma pupoljaka marihuane.

Paralelno sa tim, drugi zglobni kamion zaustavljen je na sledećoj naplatnoj rampi. Na pitanje karabinjera gde se uputio i kojom će trasom ići nije dao dovoljno uverljiv odgovor, što je kod policajaca probudilo sumnju pa je njegovo vozilo poslato na detaljan pretres.

Među tonama keksa pojavile su se kutije u kojima je bilo sakriveno 44 kilograma marihuane.

Prvi rezultati istrage ukazuju na to da su dvojica vozača kamiona sarađivali međusobno, a tu tezu je potvrdio i način na koji je droga bila upakovana i sakrivena. Zato policajci veruju da se njih dvojica dobro poznaju jer su već duže vreme bili zaposleni u istoj autoprevozničkoj kompaniji, mada do sada nije utvđeno da li je i ona umešana u šverc narkotika.

Prema prvim procenama droga je u Italiju stigla iz Šapnije i ima veoma visok, čak znatno iznad proseka, nivo THC-a (tetrahidrokanabinol), ali se očekuje da daljom istragom bude utvrđeno konačno poreklo droge.

(SrbijaDanas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZADRŽAN NA TREŽNJENJU: Pijani Zaječarac sleteo u kanal i dobio prekršajnu prijavu