DESET GODINA ROBIJE: Maksimalna zatvorska kazna za krijumčarenje 30 kilograma heroina

V.Ć.

19. 05. 2021. u 11:19

VIŠI sud u Pirotu osudio je pravosnažno je na deset godina zatvora bugarskog državljanina Zlatina Georgijeva (45), zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, posedovanje i stavljanje u promet opojnih droga.

ДЕСЕТ ГОДИНА РОБИЈЕ: Максимална затворска казна за кријумчарење 30 килограма хероина

Foto: UC i MUP

Georgijev je 25. januara prošle godine , na putu ka Hrvatskoj i dalje ka zapadnoevodskim zemljama do Holandije, preko graničnog prelaza Gradina pokušao da prokrijumčari 30 kilograma i 354 grama heroina. Droga je bila u njegovom automobilu citroen C5. Opijat je bio raspoređen u 57 standarnih paketića zaštićenih selotejpom koji su bili skriveni u bunkeru ispod haube, u šupljinama pragova, u podu ispod zadnjeg sedišta, u šupljini kod prednjeg desnog točka i, ispod branika. Policija i carinici na ulaznoj strani prelaza Gradina, nakon sumnje da nešto krijumčari, automobil su pregledali mobilnim skenerom, koji je  detektovao sumnjivu unutrašnjost, odnosno pakete droge.   Ovi je inače najveća količina heroina koja je prošle godine zaplenjena na Gradini. Za ovo krivično delo izrečena je maksimalna zatvorska kazna, koja se kreće od 3 do 10 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZORAN MARJANOVIĆ STIGAO U VIŠI SUD U BEOGRADU: Došao u pratnji svojih branilaca, svedoče članovi njegove porodice