KUĆNI ZATVOR ZA SMRT KOMŠIJE: Prepolovljena kazna Igori Maksimović (34), čiji su psi usmrtili Đurđa Marčetu (84)

LJ. P.

10. 05. 2021. u 20:20

UMESTO dve godine u zatvoru, na koliko je prvobitno bila osuđena, jer su psi u vlasništvu njenog supruga Radeta, pre četiri godine nasmrt izujedali Đurđa Marčetu (84), njihovog prvog komšiju, Igora Maksimović (34) iz Petrovaradina će "robijati" godinu dana, ali u kućnim uslovima i bez elektronskog nadzora.

КУЋНИ ЗАТВОР ЗА СМРТ КОМШИЈЕ: Преполовљена казна Игори Максимовић (34), чији су пси усмртили Ђурђа Марчету (84)

Dvorište iz kog su na Đurađa Marčetu nasrnuli psi / Foto D. Dozet

Kako je "Novostima" potvrdila Svjetlana Radovanović, portparol Osnovnog suda u Novom Sadu, Apelacioni sud je preinačio presudu od 23. oktobra 2020, kojom je Maksimovićeva bila osuđena na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa izazivanjem opšte opasnosti.

Tragedija u kojoj je nastradao Marčeta (na slici), dogodila se 11. jula 2016. godine u dvorištu kuće sa brojem 92 na Bukovačkom putu u Petrovaradinu. Dva američka staford terijera, koja su slobodno šetala, iako u dvorištu postoje boksovi za njih, oko šest sati ujutru su navodno videvši mačku u Marčetinom dvorištu, žestoko zalajala na nju, a zatim su preskočila žičanu ogradu i nasrnula na starca, koji je pokušao da odbrani mačku i razdvoji je od pasa.

Igora je na suđenju kazala da sve dok sudski veštak nije izneo podatak o kojim psima mešancima je reč, ni njen suprug, ali ni ona nisu znali da su opasna vrsta. Po onome što je ispričala, suprug nije bio kod kuće i na njegov zahtev, koji joj je preno u telefonskom razgovoru, pse je pustila u dvorište. Nije, rekla je, ni pomislila da psi mogu bilo kome da naude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

brano

10.05.2021. 20:44

Боже саћувај, за убиство кућни притвор. Таковог судију трба осудити, човек убијен, ван памети. Где ће ова држава. Уразумите се.

Draga

10.05.2021. 20:50

Sramota da bude okrivljenu i sud koji joj je obesmislio kaznu za smrt čoveka, jer drže krvoločne pse. Užas. Čovek ne sme izaći na ulicu od "kućnih ljubimaca". U NS skoro niko ne stavlja velikim psima zaštitne korpe.

Strašno

11.05.2021. 11:15

Наивна веверица: Јаао па ја нисам знала, трео,треп! Човека убиле твоје животиње у његовом дворишту, умро у најстрашнијим мукама а ти јадна неееезнаш? А за правосуђе не треба трошити речи, срам вас било! Опет.