TINTOR OCENJUJE: Optužnica protiv Mike Aleksića opravdana, da je drugačije bilo bi sumnjivo

Tanjug

22. 04. 2021. u 11:12

PODIZANJE optužnice protiv vlasnika privatne škole glume Miroslava Mike Aleksića je očekivan tok postupka i svaki drugi tok postupka bi bio krajnje sumnjiv, izjavio je danas advokat i zastupnik Milene Radulović i Ive Ilinčić Jugoslav Tintor.

ТИНТОР ОЦЕЊУЈЕ: Оптужница против Мике Алексића оправдана, да је другачије било би сумњиво

Foto M. Anđela

Gostujući na TV K1, Tintor je rekao da je Tužilaštvo imalo jake dokaze za podizanje optužnice protiv Aleksića i dodao da se optužnica ne podiže ukoliko dokazi po svom kvantitetu i kvalitetu ne pružaju dovoljno osnova za opravdanu sumnju.

- Korpus dokaza protiv okrivljenog Aleksića je jak i u tom smislu mislim da Tužilaštvo ima čvrst slučaj - rekao je Tintor.

Za njega lično kao zastupnika žrtava je, kaže, podizanje otpužnice očekivano i istakao da nijednog trenutka nije dovodio u pitanje da li će optužnica u tom predmetu biti podgnuta.

Primetio je da je u javnosti "provejavala doza neizvesnosti" da li će optužnica biti podignuta, međutim, kako navodi, svaki drugi tok postupka bio bi krajinje sumnjiv i doveo u pitanje čime se Tužilaštvo rukovodilo za bilo koju drugačiju odluku.

- Ono što će biti interesantno videti jeste prvo suđenje kada bude bilo zakazano s obzirom da je to prvi momenat kada će okrivljeni Aleksić izneti svoju odbranu - rekao je Tintor.

Na pitanje da li je iznenađen predlogom Tužilaštva da se u ovom slučaju isključi javnost tokom suđenja, Tintor je odgovorio da je to stvar stava suda, ali da je on uvek za javno suđenje.

- Imajući u vidu da su obe moje klijentkinje stale ispred javnosti na samom početku ovog procesa, bilo bi krajnje paradoksalno kada bih sada u sudnici tražio isključenje javnosti. S druge strane, Tužilaštvo se rukovodi svojim razlozima, da li možda s razlogom da obezbede manji pritisak javnosti na tok postupka - rekao je Tintor.

Upitan kada očekuje početak suđenja, advokat je odgovorio da sada sledi faza potvrđivanja optužnice koja obično traje mesec dana, te dodaje da se početak suđenja može očekivati za mesec i po.

Tintor je dodao da je ono što je njemu zasmetalo u javnosti jeste pokušaj devalviranja značaja slučaja Radulović-Aleksić upoređivanjem sa drugim postupcima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)