NE PROĐE DAN DA SE NE SETIM: Detalji svedočenja biznismena Milana Beka, prepoznao optuženog i rekao - Ova osoba je pucala na mene!

J. D. LjUTIĆ

16. 04. 2021. u 06:47

VREME prolazi, a moja trauma i dalje postoji i sećanje na ono što se dogodilo pre više od šest godina.

НЕ ПРОЂЕ ДАН ДА СЕ НЕ СЕТИМ: Детаљи сведочења бизнисмена Милана Бека, препознао оптуженог и рекао - Ова особа је пуцала на мене!

Foto: M. Anđela

Ne prođe nijedan dan da se toga ne setim i posle toliko vremena i dalje nisam miran. Slike su mi s protokom vremena postale jasnije, sećanja takođe. Ostajem pri ranijim iskazima datim nadležnim organima. Ali sada, ne samo kao ranije u krugu najbližih prijatelja, nego i pred sudom, sa još čvršćim uverenjem kažem da je ova osoba pucala na mene!

Ovo je, na suđenju u Višem sudu u Beogradu izjavio svedok i oštećeni u postupku biznismen Milan Beko i, po prvi put decidirano, optužujući Aleksandra Zdravkovića da je pokušao da ga ubije, za šta se i tereti.

- Da, to je on - ponovio je Beko. - Traume su svojevremeno bile toliko snažne da su sećanja bila neracionalna, a sad kad vidim optuženog u sudnici, sa svim elementima, podseća me na tu osobu koja me je upucala. Ja sam veoma racionalan čovek, moja sećanja su čvršća, slike su sve jače i, ne ostavljam nikakvu rezervu, jer je ta osoba pucala u mene gledajući me oči u oči.

Biznismen je podsetio da je kobnog 14. novembra 2014. napadač dva puta pucao u njega ispred porodične kuće na Senjaku, a onda i treći put, pokušavao, kako je rekao Beko, "da ga overi". Tada je ranjen i njegov vozač.

Na ovo je reagovao optuženi Zdravković, rekavši:

Foto: "Novosti"

Zdravković sa advokatom

- Žao mi je i ja bih voleo da se nađe pravi krivac. Gospodina Beka mogu da pogledam u oči, i da kažem: Ja nisam ta osoba. Tražio sam, svojevremeno, prepoznavanje u policiji, koje nije i izvršeno. I opet kažem, nisam kriv.

ODLIČNO SE OSEĆAM

MILAN Beko se posle tri izostanka zbog kontakata sa obolelima od korone, a nakon toga i problema koje je imao nakon vakcinacije, prvi put posle dužeg vremena pojavio u Palati pravde. Vidno raspoložen, za "Novosti" je rekao:

- Imao sam kontakte sa nekim ljudima koji su oboleli od korone, ali lično, nisam imao probleme. Ipak, odgovoran sam čovek i nisam želeo da dolazim u sud i da, možda, ne znajući, nekoga zarazim. Posle sam se vakcinisao i revakcinisao, bilo je manjih propratnih problema, ali ništa ozbiljno. Odlično se osećam!

Advokatica Milica Colić Kravarski, koja zastupa Zdarvkovića, napomenula je da njen klijent sve vreme suđenja nosi zaštitnu masku na licu, te da biznismen objasni kako ga propoznaje, kad se seća da je napadač imao kapuljaču na glavi.

Na molbu sudije Zdravković je skinuo zaštitnu masku sa lica, Beko ga je pogledao i rekao:

- Ostajem pri svojoj tvrdnji. Da, to je on!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri