POLITIČAR I BIZNISMEN OSUMNJIČEN ZA SILOVANJE: Odložen početak suđenja Srđanu Egiću, oštećena nije došla zbog povrede

Lj.P.

23. 04. 2024. u 12:26

GLAVNI pretres u postupku protiv bivšeg političara i biznismena Srđana Egića (42) iz Novog Sada, protiv koga je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo optužnicu zbog sumnje da je 8. marta 2023. godine silovao dvadesetjednogodišnju devojku iz jednog vojvođanskog mesta, danas u Višem sudu u Novom Sadu nije počeo, jer oštećena nije došla zbog zdravstvenih problema.

ПОЛИТИЧАР И БИЗНИСМЕН ОСУМЊИЧЕН ЗА СИЛОВАЊЕ: Одложен почетак суђења Срђану Егићу, оштећена није дошла због повреде

FOTO:Lj.P.

Naime, kako je njena punomoćnica izjavila, oštećena je 15. aprila imala saobraćajnu nesreću u kojoj je povređena, nosi šancovu kragnu i trpi bolove, i da iz tih razloga nije mogla da dođe na glavni pretres.

Predsednik sudskog veća, sudija Ivana Josifović odložila je otvaranje glavnog pretresa za 24. juna, kada će se odlučiti da li će suđenje biti otvoreno za javnost, kao i da li će oštećena zadržati status posebno osetljivog svedoka koji joj je dodeljen na početku postupka.

Branilac okrivljenog, advokat Goran Karadarević izjavio je da je današnje nepojavljivanje oštećene jedna vrsta taktike, jer medicinska dokumentacija koju je dostavila ne ukazuje da je bila sprečena da pristupi glavnom pretresu.

- Sud je pozvao okrivljenog i oštećenu za danas radi saslušanja, odnosno ispitivanja – kazao je Karadarević. - Zbog neopravdanog izostanka oštećene insistirali smo, zbog koncentracije dokaza, da se danas ne obavi saslušanje okrivljenog.

Egić je u Viši sud danas došao sa slobode, jer je u martu pušten iz pritvora, jer je položio jemstvo-nekretninu, kojom garantuje da će se odazivati na pozive suda.

Inače, na pripremnom ročištu, 11. marta, u Višem sudu u Novom Sadu, Srđan Egić je, kako saznajemo, negirao krivicu, odnosno da je počinio delo koje mu se stavlja na teret.

Posle hapšenja, tokom višesatnog saslušanja u novosadskom Višem javnom tužilaštvu, osumnjičeni je, saznajemo, detaljno izneo svoju odbranu povodom sumnji koje mu se stavljaju na teret, i odgovarao je na sva pitanja tužioca.

U cilju zaštite žrtve seksualnog nasilja, javni tužilac je oštećenoj odredio status posebno osetljivog svedoka.

Osumnjičenog, inače, bivšeg političara i biznismena, devojka je policiji prijavila da ju je silovao u njegovom stanu. On je navodno tražio da imaju seks, što je ona odbila, a onda ju je, navodno, na silu primorao na odnos. Nekako je uspela da pobegne iz stana i potraži pomoć od prolaznika koji su je uputili gde je policija, i prijavila je da je napastvovana.

Njih dvoje su se, kako saznajemo, prethodno upoznali preko društvenih mreža, i on joj je, navodno, ponudio da joj pomogne da u Novom Sadu nađe stan i posao. Sreli su se 8. marta, i on ju je, navodno, pravdajući se da je u lokalima gužva zbog praznika žena, odveo u svoj stan.

Devojka je kasnije na društvenim mrežama objavila svoju ispovest i detaljno ispričala kako je stupila u kontakt sa osumnjičenim, i šta se sve zatim dešavalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)