uživoNEMA PITANJA, NI NOVOG VEŠTAČENJA: Suđenje za gaženje bračnog para u Surčinu pri kraju

S. J. M.

03. 04. 2024. u 20:57

SIN Svetlane Kovačević (54), koja je preminula nakon što je nju i supruga Nikolu Đokića prošle godine udario u Surčinu vozilom Vujadin Damjanović, Nikola Kovačević svedočio je danas na suđenju vozaču u Višem sudu u Beogradu.

НЕМА ПИТАЊА, НИ НОВОГ ВЕШТАЧЕЊА: Суђење за гажење брачног пара у Сурчину при крају

Foto: Društvene mreže

On je ostao pri iskazu iz istrage i kazao da je došao na lice mesta pre policije, ali je da je tu već bilo prisutno dosta ljudi. Potvrdio je da je fotodokumentacija u spisu predmeta verodostojna u pogledu tragova - krvi, patike, položaja automobila okrivljenog...

Tužilac je predložila da se uradi novo saobraćajno -tehničko veštačenje od strane Saobraćajnog fakulteta, ali je to sud odbio uz obrazloženje da nije neophodno i da tužilac na prošlom pretresu kada je saslušavan veštak, nije postavio ni jedno pitanje i nije dao argumentovane razloge za novo veštačenje.

Sud je odbio i drugi predloge tužilaštva da se ispita brat oštećenog Nikole Kovačevića. Odbijeni su i predlozi branioca Dejana Grujića da se neposredno ispitaju policajac, koji je radio uviđaj, na okolnost alkotestiranja zbog nesaglasnosti u količini alkohola kod okrivljenog Damjanovića, koji je utvrđen testiranjem na licu mesta i nalaza veštaka psihijatra, kao i da se ispita veštak, koji je radio vanredni tehnički pregled vozila okrivljenog, na okolnost da li vozilo ima automatsko paljenje dugih i kratkih svetala.

Inače Vujadin Damjanović okrivljen je za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Imao je tada više od jednog promila alkohola u krvi. 

Suđenje se nastavlja 29. maja kada je zakazano iznošenje završnih reči.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)