EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE SA "SKAJ" APLIKACIJE: "Novosti" donose do sada neobjavljene slike žrtava Belivuka, Zvicera i Miljkovića

Z. Uskoković

19. 03. 2024. u 21:42

NASTAVAK suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u Specijalnom sudu u Beogradu, zakazan je za sledeću sedmicu.

ЕКСКЛУЗИВНЕ ФОТОГРАФИЈЕ СА СКАЈ АПЛИКАЦИЈЕ: Новости доносе до сада необјављене слике жртава Беливука, Звицера и Миљковића

Marko Miljković Mare i Veljko Belivuk

I dok se još nagađa da li će proces zbog penzionisanja predsednice veća sudije Vinke Berahe Nikićević krenuti od početka, "Novosti" objavljuju nove, šokantne dokaze do kojih se došlo putem aplikacije "Skaj". Reč je o fotografijama dveju žrtava - Mileta Radulovića Kapetana, za čije ubistvo je suđenje počelo u Crnoj Gori, i Gorana Veličkovića Goksija.

U oba ova slučaja, prema optužnicama iz Srbije i Crne Gore, umešani su Radoje Zvicer, Belivuk, Miljković i njihovi najbliži saradnici. Ono što je evidentno jeste činjenica da su pripadnici ove grupe, koja se tereti za sedam ubistava, voleli da ovekoveče poslednje trenutke, pa i onaj poslednji - svojih žrtava, koje su otimali, mučili, a na kraju zverski ubijali.

FOTOGRAFIJE U ŠTAMPANOM IZDANjU

Fotografije ubijenih Mileta Radulovića Kapetana i Gorana Veličkovića Goksija možete da pogledate u sutrašnjem - štampanom izdanju "Večernjih novosti" u sredu 20.marta

Javnost prvi put vidi ubijenog Radulovića, koji je namamljen i otet u jednom vikend-naselju kod Spuža, a zatim mučen mesecima, da bi ga potom pripadnici grupe - zadavili. U trenutku njegovog kidnapovanja, a tvrdilo se da je visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana", ubijeni su Barani Adis Spahić i Damir Hodžić.

- Kapetan je, inače, poslužio kao mamac da se u Beogradu otme i usmrti Beograđanin Lazar Vukićević - navodi naš sagovornik blizak istrazi. - On i Kapetan su se poznavali i imali komunikaciju preko "Skaja".

Foto M. Anđela

 
 

Kako se navodi u crnogorskoj optužnici, posle otmice Radulovića, Miljković je preuzeo njegov telefon i slao poruke, predstavljajući se kao Kapetan. Tako su namamili Vukićevića, oteli ga i ubili.

Na drugoj fotografiji, do koje su došle "Novosti", vide se Belivuk i svedok okrivljeni Srđan Lalić u "opuštenom" izdanju, pored mrtvog Veličkovića. Ova slika je, kako saznajemo, nastala u kući strave u Ritopeku, u sobi u kojoj su mučene i ubijane žrtve.

Oteti u roku od dva meseca

VELIČKOVIĆ je ubijen u kući strave u Ritopeku, 3. avgusta 2020. Prema tvrdnjama Tužilaštva, namamili su ga pričom oko kupovine oružja. U optužnici se navodi da su ga mučili, tukli, čupali mu nokte, jer je navodno želeo da ubije Miljkovića i Belivuka. Zatim ga je, kako se sumnja, Miljković sekirom udario u glavu i odsekao je. Na izmasakriranom telu napisali su "Korać p**", a te fotografije međusobno delili uz poruku: "Vidi, lutko, Meksiko usred Beograda". 

Foto Privatna arhiva

Goran Veličković

Odluka da Vukićević bude ubijen, navodi se u optužnici, doneta je 14. oktobra 2020, jer su Belivuk i Miljković, navodno, saznali da ih prati, a dva dana kasnije je otet. Namamili su ga porukom da je Belivuk otet i da ga treba likvidirati. U kući u Ritopeku, Lalić mu je, navodi se u optužnici, vrelom peglom prelazio preko tela. Zatim su mu stavili gumeno crevo u usta i udavili ga vodom.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!