LUCIFERU I NJEGOVOJ GRUPI 73 GODINE ROBIJE: Dileri sa Karaburme dovođeni u vezu sa Veljom Nevoljom

J.D.Lj.

30. 01. 2024. u 15:36

POSEBNO odeljenje Višeg suda u Beogradu osudilo jedanas na ukupno 73 godine i devet meseci zatvora 18 optuženih za trgovinu drogom.

ЛУЦИФЕРУ И ЊЕГОВОЈ ГРУПИ 73 ГОДИНЕ РОБИЈЕ: Дилери са Карабурме довођени у везу са Вељом Невољом

Foto: M. Anđela

U saopštenju Suda navodi se, takođe, da su okrivljeni oslobođeni optužbi da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Lazar Marinković Lucifer, koji je bio optužen da je vođa grupe, osuđen je na sedam godina robije. Marko Trajković i Luka Ostojić su osuđeni na od po tri i po, na po pet godina Veljko Ogurlić, Nikola Filipović, Uroš Bulajić, Borislav Marmut, Stefan Milanović i Marko Vokić. Vasilije Nikolovski je osuđen na kaznu od pet godina i osam meseci, dok je Stefan Simić dobioa tri godine i tri meseca zatvora.

Na kazne zatvora od po tri godine osuđeni su Marko Prlja, Luka Gemaljević, Aleksa Košutić i Aleksa Vasić. Luka Mumović je osuđen na četiri godine, Predrag Vučković na četiri i po godine, a Aleksandru Krstiću, koji je maloletan, izrečen je vaspitni nadzor.

Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Tužilaštvo ih je teretilo da su sa više maloletnih i više NN lica u periodu od jula 2021. do 29. marta 2022. na teritoriji Beograda, neovlašćeno proizvodili i dilovali drogu - kokain, heroin, marihuanu i amfetamin, čijom prodajom su ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist.

Narkotike su prodavali u beogradskom naselju Karaburma, kao i na beogradskim splavovima, a dostavljali su je i na adrese kupaca, odnosno uživaoca.

Okrivljeni su se dovodili u vezu sa poslovima i preprodajom droge kao deo grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su u pritvoru i sudi im se za ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i oružjem.

BONUS VIDEO: OVAKO SU "PALI" NARKO DILERI IZ NOVOG SADA - Zaplenjeno 130 kg marihuane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave