DA SE VEŠTAČI TRENERKA SUVOZAČA: Suđenje za smrt Željka Ristića (19), odbrana optuženog Miodraga Perića krivicu prebacuje na Marka Disića

J. Ć.

04. 12. 2023. u 14:55

POSLE nedavne odluke Višeg suda u Nišu suda da, umesto zakazanog izricanja presude Miodragu Periću, koji se tereti da je 28. decembra 2021. godine usmrtio Željka Ristića (19), ponovo otvori dokazni postupak i nastavi glavni pretres, forenzičar Dejan Šorgić rekao je danas da dopunsko veštačenje u dobroj meri nije moguća zbog kontaminacije biološkog materijala.

DA SE VEŠTAČI TRENERKA СУВОЗАЧА: Suđenje za smrt Željka Ristića (19), odbrana оптуженог Миодрага Перића кривицу пребацује на Марка Дисића

Mesto gde je nastradao Željko Ristić

- Prethodno je iz vozila uzeto 36 uzoraka, fokusirali smo se na one kod mesta vozača, analizirana su 24 u kojima nije nađen humani DNK - objasnio je Šorgić i dodao da je uočio da je uvidom u foto-dokumentaciju primetio da se vide tragovi nalik na povraćanje uz levu ivicu suvozačevog sedišta. 

Sudija Mirko Drašković je forenzičaru naložio da do sledećeg glavnog pretresa analizira preostale uzorke sa mesta suvozača Marka Disića, sa šoferšajbne, vrata, prozora, rukohvata. Takođe, Drašković je naložio analizu bioloških tragova sa flašice za vodu pronađene u vratima suvozača, kao i fleka sa trenerice koju je u noći nesreće nosio suvozač.

Danas je svedočio i policijski službenik Vladica Petković koji je sačinio fototehničku dokumentaciju udesa. On je kazao da je na trenerkama uočio fleke, ali da nije znao njihovo poreklo, dok je u prethodnom iskazu naveo da nije bilo vidljivih tragova na Disićevoj odeći. Kada mu je sudija Drašković predočio ovu nedoslednost u iskazu, Željkova rodbina je počela glasno da ga optužuje da je suvozačev prijatelj i da pokušava da sakrije njegovu ulogu u nesreći.

Komentarišući današnji glavni pretres Perićev branilac, advokat Milan Petrović izrazio je zadovoljstvo što je sud prihvatio njihov predlog da se radi razjašnjenja stanja stvari, izvrše dopunska veštačenja.

Više javno tužilaštvo je za Perića zatražilo najmanje 13 godina zatvora dok su njegovi branioci u završnoj reči kazali da nema dokaza da je on kriv te zahtevali oslobađajuću presudu. Suđenje se nastavlja 24. januara sledeće godine kada je forenzičar izneti rezultate dopunskog veštačenja bioloških tragova.

Podsetimo, Miodrag Perić se tereti da je 28. decembra 2021. godine oko 22.30 časova vozeći "golf 2" sa 2, 27 promila alkohola u krvi usmrtio Željka Ristića (19).

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!