OBAVEZNO PSIHIJATRIJSKO LEČENJE: Novosađaninu potvrđeno 20 meseci zatvora za nasilje u porodici

Lj.P.

01. 12. 2023. u 11:46

VIŠI sud u Novom Sadu potvrdio je presudu novosadskog Osnovnog suda kojom je pedesetjednogodišnji B. B. iz Novog Sada oglašen krivim zbog nasilje u porodici i osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od godinu i osam meseci i novčanu kaznu u iznosu od desethiljada dinara.

ОБАВЕЗНО ПСИХИЈАТРИЈСКО ЛЕЧЕЊЕ: Новосађанину потврђено 20 месеци затвора за насиље у породици

FOTO:Lj.P.

Presudom od 12. juna okrivljenom B. B. je izrečena mera bezbednosti obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u odgovarajućoj zdrastvenoj ustanovi „dr Slavoljub Bakalović“ u Vršcu, a koju će sud obustaviti kada utvrdi da je prestala potreba za lečenjem i čuvanjem u zdrastvenoj ustanovi. Mera izrečena uz kaznu zatvora može trajati i duže od izrečene kazne, dok se vreme provedeno u zdrastvenoj ustanovi uračunava u vreme trajanja izrečene kazne.

Okrivljenom je izrečena i mera zabrane približavanja na udaljenosti manjoj od 100 metara oko mesta stanovanja i rada, kao i zabrana komunikacije sa oštećenom u trajanju od dve godine od dana pravnosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno u zatvoru odnosno u zdrastvenoj ustanovi u kojoj se mera bezbednosti izršava ne uračunava u vreme trajanja ove mere.

Protiv prvostepene presude žalbu su izjavili branilac okrivljenog, Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu i punomoćnik oštećene. Viši sud u Novom Sadu je nakon održane sednice veća doneo presudu kojom se podnete žalbe odbijaju kao neosnovane.

- U obrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud navodi da je krivični postupak sproveden bez bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, te da je prvostepeni sud pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje na koje je pravilno i zakonito primenio odredbe Krivičnog zakonika, nakon čega je doneo pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku o krivičnoj sankciji - pojašnjavaju u Osnovnom sudu u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)