NISU GA KIDNAPOVALI, VEĆ TERALI DA IDE PO DŽIP: Piroćanci oslobođeni optužbi za otmicu

S. J. M.

28. 07. 2023. u 18:50

APELACIONI sud oslobodio je optužbi za otmicu Marka Kamenovića iz Pirota i dvojicu njegovih prijatelja Željka Arivovića i Dragana Nedeljkovića, osuđenih da su mu pomagali.

НИСУ ГА КИДНАПОВАЛИ, ВЕЋ ТЕРАЛИ ДА ИДЕ ПО ЏИП: Пироћанци ослобођени оптужби за отмицу

Apelacioni sud

Apelcija je usvojila žalbe branilaca i preinačila prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu, kojom su prošle godine proglašeni krivim, pa je Kamenović osuđen na godinu dana kućnog zatvora, a prijatelji na po devet meseci. Kamenović je bio optužen da je 18. januara 2018. godine, na Zrenjaninskom putu u Beogradu, silom odveo oštećenog S.M. u nameri da od njega iznudi novac, a u tome su mu pomagali  Arivović i Nedeljković.

- Oni su došli do stana gde je oštećeni boravio, sačekali da dođe iz prodavnice, pa kad je ušao u stan, Kamenović je počeo da ga udara pesnicama i sve vreme je tražio da mu S. M. da 2.000 evra umesto duga od 100 evra. Nedeljković i Arivović stajali sa strane i posmatrali, pa pošto S. M. nije imao novac, Kamenović ga je na silu izveo iz stana tako što ga je vukao za vrat, "ubacio" na zadnje sedište automobila i seo pored njega. Nedeljković je vozio, a na mestu suvozača bio je Arivović. Dok su išli prema Pirotu Kamenović je nastavio da tuče oštećenog u kolima, dok mu je Nedeljković govorio i neka te tuče, a Arivović "zaslužio si" - navedeno je u optužnici tužilaštva.

Prema tim navodima komšija S. M. je oko 21.30 časova komšija pozvao policiju, pa su ih zaustavili kod naplatne rampe i uhapsili.

Na suđenju se saznalo da je oštećeni S. M. davao različite iskaze tokom postupka i da je pravnosnažnom presudom Osnovnog suda u Pirotu oglašen krivim da je prevarom od oca Marka Kamenovića protivpravno prisvojio određene pokretne stvari i novac obećavajući da će promeniti iskaz pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu i priznati da je otmica izmišljena.

Apelacija kaže i da nije dokazano da je S. M. tučen, jer nije dostavio nikakvu medicinsku dokumentaciju o povredama, a rekao je da je ima. Takođe niko od ispitanih svedoka nije naveo da je na njemu video povrede, pa ni svedok E.T. koja je u svom iskazu kazala da je oštećeni sutradan dolazio kod njih i rekao da su ti muškarci njegovi prijatelji.

S druge strane Kamenović je na sudu ispričao da je pred kraj 2017. godine oštećenom pozajmio džip kako bi sekao drva i da je policija zaplenila taj džip, jer je verovatno sekao drva koja nije smeo, a onda izdala potvrdu o oduzimanju na ime S. M. Markov otac je više puta odlazio u policiju i pokušavao da preuzme džip, ali da su ga odbijali, jer je potvrda o oduzetim predmetima glasila na ime S. M.

Kazao je i da je konstantno pozivao oštećenog da ode u policiju i preuzme džip, ali da mu se on nije javljao i odbijao je pozive. Na kraju je od žene S. M. dobio broj osobe sa kojom je njen muž bio u Beogradu i poslao je poruku da je poslednji dan za preuzimanje džipa 19. januar 2018. godine, pa je onda odlučio da krene po S. M. Nedeljkovića je zamolio da ga odveze, jer nije imao vozačku dozvolu, a ni kola, dok je Arivović pošao sa njima da bi se lakše snašli budući da je poznavao Beograd.

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)