BRAJANU VOLŠU ODBIJENA KAUCIJA: Nastavak suđenja za ubistvo Beograđanke Ane, tužilaštvo iznelo krvave detalje optužnice (FOTO/VIDEO)

Novosti online

27. 04. 2023. u 17:25

U NASTAVKU suđenja Brajanu Volšu, danas u Bostonu, zbog optužbi da je ubio suprugu Anu Volš i otarasio se njenog tela, tužilac je izneo detalje optužnice, za koje američki mediji navode da su "izuzetno brutalni i krvavi".

БРАЈАНУ ВОЛШУ ОДБИЈЕНА КАУЦИЈА: Наставак суђења за убиство Београђанке Ане, тужилаштво изнело крваве детаље оптужнице (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskin Jutjub WCVB Channel 5 Boston

Dok je čitana optužnica Brajan Volš je vrteo glavom, kao da ne veruje šta sluša.

U optužnici se navodi da bi motiv stravičnog zločina moglo da bude to što je Ana planirala da ga ostavi i sa decom se preseli u Vašington, a što je i rekla jednoj bliskoj prijateljici iz Vašingtona. Pročitana je i hronologija čitavog događaja, od Aninog nestanka, pa sve do Brajanovog hapšenja. U danu kada je Ana ubijena, kako je navedeno, Brajan Volš je bebisiterki rekao da će on i njegova supruga otići na kasni branč, ali joj je potom rekao da su promenili planove i da je Ana morala da se vrati u Vašington.

 

Odbrana tražila da se brani sa slobode, uz kauciju

Nakon što je tužilaštvo iznelo nove detalje, na red je došla odbrana, koja je tražila da se Brajanu Volšu odredi kaucija od 250.000 dolara kako bi mogao da se brani sa slobode, pošto "ne postoje direktni dokazi, kao i telo žrtve i oružje".

- Prošla su četiri meseca, a nije pronađeno telo žrtve, mogla je i sama da nestane, nema indicija da li je i kako umrla, nema oružja ubistva, nema motiva, država samo pretpostavlja - rekla je odbrana.

Odbrana je dodala i da država samo pretpostavlja da je Brajan bio loše nastrojen prema Ani, a kao dokaz njihovih navodno dobrih odnosa i toga da nisu postojale indicije da će je ubiti, navode se fotografije i lepa atmosfera za novogodišnje veče, posle kog je Ana inače i nestala.

- Uz poštovanje za otkiće njegove Gugl pretrage, postoje i druge, kao što je i kako da se osvoji veliki novac na lutriji i izbegne plaćanje poreza, što je gospodin Volš takođe guglao, ali nije to i uradio - navela je njegova advokatica, aludirajući na deo dokaza među kojima je i Brajanova pretraga po internetu kako se otarasiti tela.

Odbrana je pokušala da na čitanju optužnice ospori i druge dokaze tužilaštva, rekavši da je u ovom slučaju pronađena i DNK "nepoznate osobe", što znači da je bila prisutna još najmanje jedna osoba, koja je do dan-danas ostala nepoznata.

Volšova advokatica je rekla i da je njen branjenik sarađivao sa policijom i tužilaštvom, da je dozvolio da policija pregleda sve ju je zanimalo. Dodala je i da nema dokaza da je životno osiguranje koje bi dobio na konto Anine smrti moglo da bude motiv za ubistvo. Rekla je i da Brajan ima troje male dece o kojoj je oduvek brinuo, vodio ih u školu, na plažu, oblačio, hranio...

Sudija odbio zahtev za određivanje kaucije, nastavak suđenja 2. novembra

Nakon što se odbrana povukla, sudija je odbio zahtev odbrane za određivanje kaucije. Dogovoreno je da se suđenje nastavi 2. novembra u 14 sati po lokalnom vremenu.

Nakon određivanja datuma nastavka Brajan Volš je izveden iz sudnice i vraćen u pritvor.

Volš je, inače, uhapšen nedelju dana posle nestanka supruge, najpre zbog ometanja istrage, a potom mu je na teret stavljeno i njeno ubistvo. Optužbe protiv Volša promenile su se pošto su istražitelji pronašli dokaze - tragove krvi u podrumu kuće, na stvarima Ane Volš koje je Brajan Volš bacio na deponiju, ali i pretrage koje je vršio preko interneta u danima pre prijave nestanka supruge.

Oni su naveli i da bi motiv stravičnog zločina mogao da bude to što je supruga planirala da ga ostavi i sa decom se preseli u Vašington. Danas je iznet podatak i da je Brajan mislio da ga Ana vara i da je unajmio privatnog advokata koji je pratio njegovu ženu.

Telo ubijene Srpkinje do danas nije nađeno i veruje se da je razloženo u postrojenjima za uništavanje otpada. Tužilaštvo će slučaj dokazivati na osnovu tragova krvi na njenim stvarima, nađenim na deponiji.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

NIJE MOGAO VIŠE DA ĆUTI: Oglasio se Novak Đoković zbog ubistva Srba na Kosovu