PRVI PUT UŠAO U "KLANICU" ZBOG UKLANJANJA MITIĆA: Šta je Hrvatin otkrio o stravičnim zločinima ekipe Belivuka i Miljkovića

Z.U.-N.B.

25. 02. 2023. u 07:00

BILI smo na stadionu, kada su se Veljko i Miljković vratili iz "klanice" u Ritopeku. Miljković nam je ispričao kako je jednim udarcem sekirom u vrat ubio Gorana Veličkovića Goksija.

ПРВИ ПУТ УШАО У КЛАНИЦУ ЗБОГ УКЛАЊАЊА МИТИЋA: Шта је Хрватин открио о стравичним злочинима екипе Беливука и Миљковића

Foto: Novosti

Doneo je Veličkovićev telefona sa "Skaj" aplikacijom i krenuo da se dopisuje sa Filipom Koraćem, koji je imao nadimak - Zalizani. Poslao mu je fotografiju ubijenog Veličkovića, na čijim su leđima napisali "Korać p...a". Kada je video da je Korać video foto, obrisao ju je.

I drugi dan svedočenja okrivljenog saradnika Bojana Hrvatina u najvećoj sudnici Specijalnog suda u Beogradu protekao je u iznošenju monstruoznih detalja ubistva i sakaćenja žrtava, koji su kod prisutnih u publici, ali i među delom optuženih, izazivali mučninu i gađenje.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Veljka Belivuka i Marka Miljkovića da su vođe kriminalne grupe koja je počinila, u ovom trenutku, najmanje sedam likvidacija.

- Tik-tak, tik-tak vreme ističe! I ti ćeš tako da završiš. Ovo je napisao Miljković Koraću sa Goksijevog telefona, posle čega ga je ovaj blokirao - ispričao je Hrvatin. - Slične poruke je upućivao i Kimiju, a Isakoviću je napisao: "Znam da si u Egiptu sa devojkom. Nećeš se vratiti". Pisao je i meni sa Goksijevog telefona, da mi da alibi za to što sam učestvovao u njegovom namaljivanju.

Prema rečima Hrvatina, za ovaj zločin, počinjen 3. avgusta 2020. godine, obećano mu je 20.000 evra, ali je na kraju dobio polovinu te sume, dok je ostatak podeljen još nekim pripadnicima, koji su učestvovali u tom zločinu.

- Goksijeva žena Jelena je odmah posumnjala da je on otet i da iza toga stoji Belivuk - naveo je okrivljeni saradnik. - Posle sedam dana sam se video sa njom i slagao da on nije došao na dogovoreni sastanak. Ipak, neprestano je ponavljala da iza nestanka stoji Belivuk. I ona je znala da je Goksi bio na vezi sa Koraćem.

LjEPOJU DAVILI PA PREKLALI

Foto MUP

OTMICU i ubistvo Milana Ljepoje, jednog od vođa grupe "Pink panteri", Veljko Belivuk i Marko Miljković su dogovorili sa Radojem Zvicerom. Ovaj vođa "kavčana" smatrao je da je on jedan od organizatora njegove likvidacije u Kijevu. Zvicer je, iako teško ranjen, preživeo ovaj napad.

- Belivuk je pričao da je Ljepoja bio jedan od najjačih i da su ga jedva savladali i da se toliko opirao da ih je "dizao od poda" - pričao je Hrvatin. - Tada je Belivuk bio i povređen. Dok je Ljepoja ležao na podu, on ga je udario petom u glavu. To je bio Belivukov manir. Voleo je da žrtvu udari nogom u vilicu i da ih tako onesposobljava. Danima je posle Belivuk šepao, baš se bio povredio.

Prema rečima okrivljenog saradnika, Ljepoja je izvesno vreme proveo vezan za stolicu u "klanici". Odlučeno je da se mladi Nišlija udavi. Obmotali su mu kabl oko vrata. Sa jedne strane su vukli Belivuk i Lalić, a sa druge Hrvatin i Nebojša Janković. Onda je Lalić predložio da uzmu žicu i tako ga dokrajče.

- Belivuk je na kraju dohvatio nož i preklao ga. Napravio je rez od uveta do uveta - rekao je Hrvatin. 

Posle ubistva Veličkovića, grupa je krenula da istražuje informaciju o postojanju ekipe "škaljaraca", koja radi o glavi Belivuku i Miljkoviću. Dobili su podatke da su na njenom čelu Lazar Vukićević i Aleksandar Šarac.

- Miljković je bio opsednut Vukićevićem, a Belivuk Šarcem - ispričao je Hrvatin. - Samo su o njima pričali. Imali smo grupu na "Skaju" koja se zvala "Soprano posao" i tu su dogovarani detalji oko toga kako da "provalimo" da li neko prati Belivuka i Miljkovića sa namerom da ih likvidira. Ugledali smo crnu "hondu" 10. avgusta, pratili smo je i onda su oni na Dedinju odradili otmicu Nikole Mitića i doveli ga u restoran na stadion.

Prema rečima Hrvatina, on je postavio tri pitanja Mitiću:

- Pitao sam ga što nas prati, za koga to radi i da li zna za Aleksandra Šarca. Odgovorio mi je da radi za Lazara Vukićevića, a da za Šarca ne zna. Tada je Miljković uzeo Mitićev telefon i krenuo da se dopisuje sa Lazarom. Vukićević je znao da razgovara sa Miljkovićem, koji mu je rekao da će pustiti Mitića. Tada mu je Lazar rekao da nema veze sa njihovim praćenjem, a kada mu je Miljković zapretio kratko mu je odgovorio: "Jurićemo se..."

Foto: Nestali Srbija

Nikola Mitić

Ipak, nekoliko sati kasnije Mitić je brutalno ubijen u Ritopeku. Okrivljeni saradnik je pozvan da dođe do vikendice i kako je objasnio, tada je prvi put ušao u "klanicu", da pomogne oko uklanjanja tela. Usledio je brutalan opis na koji način su ljudi sečeni i mleveni u industrijskoj mašini.

- Znao sam da postoji ta prostorija, jer mi je Miljković govorio kao da je iz "Netfliks" filmova - opisao je Hrvatin. - Delove tela smo uklanjali goli, samo u donjem vešu, sa rukavicama na rukama i čizmama na nogama, da ne ostanu tragovi. Posle bismo se istuširali u kući. Miloš Budimir mi je pokazivao na koji način da sečem delove tela. Ostaci bi bili upakovani u šest džakova i bacani u Dunav.

PRETNjE ADVOKATU GOKSIJEVE SUPRUGE

PRAVI skandal dogodio se na današnjem suđenju kada se za reč javila advokat Vesna Golubović, pravni zastupnik Jelene Veličković, supruge ubijenog Gorana.

- Molim vas sudija da upozorite optuženog Veljka Belivuka, koji mi upućuje konkretne i konkludentne radnje - pričala je kroz suze advokat Golubović. - Meni nije dobro posle iznošenja ovih strašnih detalja, a ovo doživljavam kao pretnju ne samo meni, već i porodici.

Prvooptuženi Belivuk se javio za reč:

- Ja sam u šoku. To nije istina. Suše mi se usta. A, advokatica svakog dana postavlja pitanja o događajima i stvarima o kojima niko od ovih okrivljenih svedoka nije ni pričao. Vi znate sudija da ja to ne radim. Samo ste me jednom opomenuli za sve ove dane suđenja, i to kada sam se jednom prilikom nasmejao.

Advokat Golubović je na kraju zamolila sudijsko veće da pregledaju snimak sa sigurnosne kamere i vide šta se zaista dogodilo.

Sledeće mete Veljka Belivuka i Marka Miljkovića bili su Vukićević i Šarac. Plan je bio da ih namame preko Mileta Kapetana, visokopoziconiranog "škaljarca", koji je njihov šef, a koga su planirali da otmu. Zato su njih dvojica sa Nebojšom Jankovićem otišli u Crnu Goru.

- Miljković je pričao da bi sa Kapetanom trebao da bude i Kasap, koji je u "škaljarskom" klanu bio najozbiljniji ubica - opisao je Hrvatin kako je kidnapovan Mile Radulović, a ubijeni Damir Hodžić Kasap i njegov šurak Adis Spahić u jednoj kući kod Spuža. - Video sam dve slike ubijenog Kasapa, pokazao mi je Miljković. Na jednoj je ležao pored prozora, a na drugoj na kauču sa navučenim čaršavom do brade.

Tamo, u Crnoj Gori, napravljena je i fotografija navodno vezanog Veljka Belivuka, koja je trebala da bude mamac za Vukićevića i Šarca. Obojici je poslata preko "Skaj" aplikacije i aparata koji je koristio Mile Kapetan. Šarac nije naseo.

Foto Arhiva

- Odustali smo od njega i prebacili se na Vukićevića - ispričao je okrivljeni saradnik. - Belivuk nam je rekao da se policija raspituje da li je on otet. Šarca smo smatrali policijskim doušnikom i verovali smo da je on ispričao za sliku, iako se nije navukao.

Posle otmice Vukićevića, plan je bio da se drži u životu i duže ispituje. Ipak, kada je doveden u Ritopek, uspeo je da upotrebi pištolj i puca. Tada su ga toliko pretukli, da je jedva bio živ. Prema optužnici, ali i priči svedoka okrivljenih, iz dvorišta je prebačen u sakrivenu prostoriju gde su ga udavili šmrkom vode.

- Najmanje je maltretiran i mučen Zdravko Radojević - nastavio je svoje svedočenje Hrvatin. - Bilo je pitanje ko će da ga ubije, a Miloš Budimir je rekao da on neće, jer mu je kum. Ubio ga je Belivuk udarcem sekirom u vrat. Za njegovo ubistvo sam dobio 10.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)