"NISAM KRIV" Ovako se na sudu branio osumnjičeni za pokušaj ubistva Lazara Vukićevića na Vračaru

S. J. M.

27. 01. 2023. u 12:45

NISAM kriv i ne bih želeo da u ovoj fazi postupka iznosim odbranu. Ovo je danas u sudnici Višeg suda u Beogradu rekao Marko Drakula, kojem se sudi za pokušaj teškog ubistva Lazara Vukićevića na Vračaru u oktobru 2019. godine.

НИСАМ КРИВ Овако се на суду бранио осумњичени за покушај убиства Лазара Вукићевића на Врачару

Novosti

Optužen je da je pod žrtvin automobil postavio i daljinski aktivirao eksploziv, ali je Vukićević, kojeg je detonacija odbacila, tada samo lakše povređen, a vozilo je potpuno uništeno.

Vukićevića je inače godinu dana kasnije u oktobru 2020. ubila Belivukova grupa ljudi u kući u Ritopeku.

Zbog odluke da za sada ne iznosi odbranu današnji pretres je trajao svega nekoliko minuta, a naredni je zakazan za početak aprila, kada će biti saslušani svedoci.

Inače zbog ovog pokušaja ubistva protiv Drakule je Tužilaštvo za organizovani kriminal jesenas pokrenulo istragu i on se sumnjiči da je deo organizovane kriminalne grupe "Vračarci", kojom navodno rukovodi Nikola Vušović zvani Džoni Ćopavi.

Marka Drakulu Viši sud u Beogradu osudio je prvostepeno u maju prošle godine na tri i po godine zatvora zbog sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti, kada je videvši interventnu policiju počeo da beži plašeći se hapšenja, pa udario na policajca u civilu. Takođe je i ranije osuđivan za delo sa elementima nasilja.

BONUS VIDEO: HAPŠENjE OSUMNjIČENIH ZA PODMETANjE BOMBE - Pogledajte akciju turske policije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IMAO JE SAMO TRI GODINE, SVAKI DAN GLEDAM NJEGOVE SLIKE Žika kroz suze o smrti sina - Ipak sam zahvalan Bogu