PRAVOSNAŽNA PRESUDA INSPEKTORU RADA: Tri i po godine za zloupotrebu službenog položaja

Lj.P.

09. 12. 2022. u 19:51

PRESUDOM Višeg suda u Novom Sadu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, inspektor rada Dragutin Tanasijević je oglašen krivim i pravosnažno osuđen na tri i po godine zatvora zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

ПРАВОСНАЖНА ПРЕСУДА ИНСПЕКТОРУ РАДА:  Три и по године за злоупотребу службеног положаја

FOTO:Lj.P.

 Tanasijević oglašen je krivim da je od aprila do oktobra 2019. godine, kao službeno lice, odnosno kao inspektor rada zaposlen u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, nije za učinjene prekršaje procesuirao određene osobe, čime je izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

U devet tačaka okrivljenom je stavljeno na teret da u Sremskoj Mitrovici, Staroj Pazovi, Beogradu, Vrdniku, Irigu i Rumi u više navrata nije podneo prijave za neprijavljene radnike, koji su bili bez ugovora sa poslodavcem i bez socijalnog osiguranja, kao i da je sačinio akte za firme sa neistinitim sadržajem. Takođe, optužnim aktom tereti se i da je jednom licu pribavio materijalnu korist i da je sa umišljajem podstrekivao drugo lice na izvršenje krivičnog dela.

- Sud je okrivljenom izrekao kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest meseci, u koju se uračunava vreme provedeno u pritvoru - navodi se u saopštenju suda. -  Navedenom presudom od okrivljenog je oduzeta imovinska korist stečena izvršenjem krivičnog dela i obavezan je da plati sudski paušal.

Protiv prvostepene presude žalbu su izjavili branioci okrivljenog. Apelacioni sud u Novom Sadu je nakon održane sednice veća,  doneo presudu kojom se podnete žalbe odbijaju kao neosnovane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UŽAS ZBOG EKSPERIMENTA: Razdvojili trojke, sreli se na fakultetu, a onda - samoubistvo