ZA NAPAD NA POLICAJCE PO 20 MESECI ZATVORA: Izrečena presuda dvojici Novosađana za nasilničko ponašanje

Lj.P.

29. 11. 2022. u 14:11

NOVOSAĐANI Ognjen Stanković (25) i godinu dana mlađi Damjan Puzović, osuđeni su danas u Osnovnom sudu u Novom Sadu nepravosnažnom presudom na jedinstvene kazne od po godinu i osam meseci zatvora.

ЗА НАПАД НА ПОЛИЦАЈЦЕ ПО 20 МЕСЕЦИ ЗАТВОРА: Изречена пресуда двојици Новосађана за насилничко понашање

Osnovni sud u Novom Sadu

Stanković je oglašen krivim da je izvršio dva krivična dela nasilničko ponašanje i krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a okrivljeni Puzović za krivično delo nasilničko ponašanje i krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Navedenom presudom, u odnosu na okrivljenog Ognjena Stankovića odbijena je optužba za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Nakon izricanja prvostepene presude, obojici je ukinut pritvor i izrečena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, i određeno da navedena mera može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravosnažnosti presude odnosno do upućivanja okrivljenih na izdržavanje krivične sankcije koja se sastoji u lišenju slobode, a najduže dok ne istekne vreme trajanje kazne izrečene nepravnosnažnom presudom – navela je Svjetlana Radovanović, portparol osnovnog suda. - Protiv navedene presude stranke mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja