ZA SMRT HARMONIKAŠA NIŠLIJA KRIVI OSOBLJE KAFANE: Svirao mu cele noći, a on ga krvnički udarao u glavu dvadeset puta

J. ĆOSIN

21. 10. 2022. u 13:32

ALEKSANDAR Selimović (35), koji se tereti da je 3. maja ove godine pretukao harmonikaša Ferata Asanovića (68), koji je od zadobijenih povreda preminuo dan kasnije u UKC Niš, danas je pred Višim sudom u Nišu negirao zločin.

ЗА СМРТ ХАРМОНИКАША НИШЛИЈА КРИВИ ОСОБЉЕ КАФАНЕ: Свирао му целе ноћи, а он га крвнички ударао у главу двадесет пута

Viši sud u Nišu, Foto V. T.

On je tvrdio da je Asanovića samo išamarao braneći konobaricu, a za Asanovićevu smrt optužio je osoblje kafane koje, kako je isticao, nije na vreme pozvalo hitnu pomoć pa je harmonikaš navodno kasno zbrinut.

Sve se dogodilo u jednoj niškoj kafani gde je Selimović prethodno celog dana pio alkohol. Harmonikaš Ferat sedeo je za drugim stolom, desno od ulaznih vrata i pored stola držao harmoniku.

Aleksandar je zahtevao od njega da pređe za njegov sto i da mu svira, te je oštećeni to i učinio. Svirao je i pevao da bi zatim, oko 20.30 sati, kada je za sto za kojim su sedeli prišao njegov poznanik Aleksandar, ustao sa stolice i oštećenom Asanoviću se obratio: „Nemoj da mi sviraš po jednu strofu, već celu pesmu, platio sam, razbiću ti harmoniku“.

Od istog je tražio da nastavi da mu svira kada je muzičar zamolio da ode do toaleta.

- Po povratku je seo za susedni sto, odsvirao još tri-četiri pesme, a zatim je okrivljenom rekao da se umorio i da treba da ide kući. Okrivljeni mu to nije dozvolio, već mu je zapretio da će mu razbiti harmoniku koju je zatim podigao uvis i bacio je na pod. Oko 22 sata prišao je muzičaru i najpre ga 10 puta obema pesnicama naizmenično udarao u glavu i vrat sve dok ga prijatelj Aleksandar nije zaustavio rekavši mu: „Nemoj više da ga biješ, ubićeš ga“.

Foto: Privatna arhiva

Ubijeni Ferat Asanović

Na te se reči okrivljeni oglušio, pa je radnica kafane Zorica K. prišla oštećenom i rekla mu da je kraj radnog vremena, da više ne svira i da ide kući. Tada je okrivljeni muzičaru rekao: „Zovi sina Milana da te brani“, te je ponovo ustao sa stola i ponovo mu zadao još deset udaraca pesnicama u predelu glave, od kojih je Ferat pao sa stolice. Naneo mu je teške telesne povrede sa obilnim krvarenjem. Nakon toga je okrivljeni zatražio od konobarice da mu pozove taksi i otišao, a Feret je iste večeri zbrinut u UKC Niš, ali je od zadobijenih povreda preminuo sutradan, 4. 5. 2022. godine.

Suđenje su pratili i Feratova sestra Zumbula Asanović i sestrić Ljubiša Jovanović koji je u Niš ovim povodom stigao iz Danske, koji sumnja da je Aleksandar hteo da se osveti muzičaru zbog razmirica sa njegovim sinom.

- Sumnjam da Aleksandar nije poznavao Ferata kako to tvrdi pred sudom. Znao je njegovog sina Marjana Asanovića, imali su komplikacije zbog neke devojke, dakle imao je motiv da se osveti Feratu. Iz njegove odbrane proizilazi da se moj ujak sam sapleo posle dva šamara i da je zbog toga umro. To što tvrdi da ga je napao zbog nasilja prema konobarici je potpuno neosnovano. Ferat je bio častan i pošten čovek, siromah da, ali sa zakonom nikada nije ima problema. Pretučen je nasmrt bez ikakvog razloga, nadam se da će biti adekvatno kažnjen – rekao je Jovanović.

Nastavak suđenja zakazan je za kraj meseca.

BONUS VIDEO - "JOŠ SE TRESEM, SVUDA U ZGRADI JE KRV": Stanari zgrade u Nišu uznemireni nakon ranjavanja policajca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)