RELIĆU PONOVO ISTA PRESUDA: Za ubistvo na Adi huji osam i po godina zatvora

S. J. MATIĆ

19. 10. 2022. u 17:44

ALEKSANDAR Relić osuđen je danas i u ponovljenom postupku u Višem sudu u Beogradu na jedinstvenu kaznu od osam i po godina zatvora za ubistvo Miloša Stojanovića na Adi Huji 1. januara 2019. godine i nedozvoljeno nošenje oružja. Sud je ocenio da je on to ubistvo počinio u nehatu.

РЕЛИЋУ ПОНОВО ИСТА ПРЕСУДА: За убиство на Ади хуји осам и по година затвора

Foto: D. Milovanović

Relić je oslobođen za otmicu Marije Đurović Miloševe verenice, koju je posle ubistva nekoliko sati u svom automobilu vozao do Novog Sada i nazad i na kraju je ostavio na Čukaričkoj padini. Oslobođen je i za njeno lakše ranjavanje, jer je metak kojim je upucao Miloša Stojanovića prošao kroz njegovu glavu u pogodio Mariju plitko u grudi.

Ista presuda izrečena je i posle prvog suđenja.

Kako nam kaže punomoćnik oštećenih Tanja Sekulić sudija Zoran Božović je rekao da se nisu pojavile nove činjenice koje bi uticale na drugačiju odluku, što znači da nije uzeo u obzir svedočenje oštećene Marije Đurović.

- Devojka je počela da plače i da se trese dok je napuštala sud. Nije mogla da veruje da je neko oteo, držao je satima posle ubistva verenika i pretio joj, a da sad sud kaže da nije bilo otmice - kaže nam Tanja Sekulić.

Branilac Relića Nemanja Govedarica ranije je kazao da je stav odbrane da Relić nije hteo da ubije Stojanovića i da se radi o ubistvu iz nehata, a da nije dokazano da je počinio otmicu i lako ranjavanje. Odbrana smatra da nije trebao da odgovara ni za oružje, jer pištolj nikada nije pronađen.

Foto: Fejsbuk

Ubijeni Miloš Stojanović

S druge strane Milošev otac i punomoćnik Jovanka Zečević očekivali su drugačiju presudu i veću kaznu.

- U ovom ubistvu ima elemenata za teško ubistvo, a suđeno mu je za obično i na kraju je osuđen za ubistvo iz nehata. Sudija je ocenio da nije imao direktan umišljaj, a on je uzeo pištolj iz kola, repetirao ga i pucao u glavu Milošu. Kad je oteo devojku pištolj je rasklopio, što znači da je znao odlično da barata njime i bacio ga u reku. Ova presuda je zločin. Žalićemo se Apelacionom sudu  - rekla nam je Zečević.

Milošev otac Simo nam kaže da se njegov sin zaljubio u Mariju i želeo da sa njom sklopi brak i osnuje porodicu  i da je došao u Srbiju da je obavesti da je u Norveškoj kupio stan i renovirao ga  i da mogu da žive zajedno.

- Te kobne noći, čovek ga je ubio i uništio sve planove i naše živote. Zašto tužilaštvo nije koristilo kao dokaz video zapis sa lokala pored na kojem se vidi jasno da je Miloš bio planski sprečen da ode sa parkinga, tako što mu je jakna sa ključevima od vozila vraćena neposredno pre same tragedije. I nakon tri godine i deset meseci nismo dobili odgovor zašto je naš Miloš ubijen - kaže nam Simo Stojanović.

BONUS VIDEO - OTIŠLA JE SREĆNA: Otac Dejane (17) stradale na motoru kod Beške, još ne veruje da mu ćerke nema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu