"NA VEŠTAČENOJ ODEĆI ZORANA MARJANOVIĆA NEMA KRVI": Sudski veštak izneo nova saznanja - završne reči 8. jula

Z. Uskoković

15. 06. 2022. u 11:00 >> 18:57

NA odeći i obući izvršioca ubistva Jelene Marjanović, po svim pronađenim i veštačenim tragovima, kao i nalazu obukcije, moralo je biti njene krvi.

НА ВЕШТАЧЕНОЈ ОДЕЋИ ЗОРАНА МАРЈАНОВИЋА НЕМА КРВИ: Судски вештак изнео нова сазнања - завршне речи 8. јула

Foto: N. Skenderija

Na pantalonama, majici, patikama i jakni Zorana Marjanovića, koji su dostavljeni na veštačenje, tragova krvi nije bilo!

Ovako bi, najkraće, moglo da glasi svedočenje stalnog sudskog veštaka profesora dr Dušana Keckarevića na suđenju za ubistvo mlade žene, za čiju je smrt optužen njen suprug.

Rukovodilac Centra za forenzičku i primenjenu molekularnu genetiku pri Biološkom fakultetu u Beogradu svedočio je u najvećoj sudnici Višeg suda u Beogradu da je Jelena ubijena tu gde je i pronađeno telo, i da o tome govore pronađeni dokazi.

- Postoji taj klizeći trag, koji može da ukaže da je pokušavala da pobegne, da izađe iz kanala, otuda i kapljice njene krvi na granama biljke - ispričao je sudski veštak, koji sa svojim saradnicima iz Centra često može da doprinese situacionom razjašnjenju pronađenih tragova.

Profesor Keckarević ostao je i pri svom pisanom nalazu i mišljenju, koji je sastavni deo sudskih spisa. Danas je svedočio kako bi se određene nedoumice razjasnile "iz prve ruke".

Facebook

 

Pa je, tako, zamenika tužioca Nikolu Uskokovića zanimalo veštačenje "mercedesa", koji je vozila Jelena Marjanović, a na čijem je zadnjem sedištu pronađena njena krv. Doduše, ovaj biloški trag je izazvan hemikalijama.

- Da li to znači da je krv oprana? - interesovalo je zastupnika optužnice.

- Da - bio je jasan veštak.

- Da li možete da kažete kada su nastali ti tragovi - bilo je sledeće pitanje zamenika tužioca.

- To ne može sa sigurnošću da se kaže, jer i mesec dana i nekoliko dana za analize su bliska vremena jer nije reč o godini ili duže - pojasnio je profesor Keckarević.

Advokati Stefan Jokić, Nikola Dumnić, Veljko Delibašić i Aleksandar Zarić, branioci Zorana Marjanovića, na ranijim suđenjima tu opranu krv objasnili su povredom Jelene Marjanović koja je nastala oko mesec dana pred njenu smrt, kada je odrala ruku tokom zamene gume. Kao dokaz priložili su i fotografije iz njenog mobilnog telefona, jer je ona slikala ogromnu oguljotinu i povredu i poslala drugarici.

Na današnjem glavnom pretresu prikazane su i fotografije sa uviđaja, kao i garderoba ubijene žene. Branioci su saopštili i da odustaju od tražene rekonstrukcije zločina, počinjenog, prema optužnici, 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči.

ZAVRŠNE REČI zakazane za 8.JUL

PREDSEDNIK Krivičnog veća sudija Jelena Škulić za 8. jul je zakazala sledeći glavni pretres. Saopštila je da je sa današnjim danom završen dokazni postupak i da tužilac i advokati pripreme završne reči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)