NEGIRALI PLANIRANJE UBISTVA SVEDOKA-SARADNIKA: Saslušani Darko Šarić i još sedmorica osumnjičenih, najavili – braniće se ćutanjem

E. H.

06. 06. 2022. u 22:25

DARKO Šarić i još sedmorica osumnjičenih za nabavku oružja i pripremu ubistva svedoka-saradnika Nebojše Joksovića, saslušani su danas u prostorijama Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK).

НЕГИРАЛИ ПЛАНИРАЊЕ УБИСТВА СВЕДОКА-САРАДНИКА: Саслушани Дарко Шарић и још седморица осумњичених, најавили – браниће се ћутањем

Foto: Tanjug/ Jadranka Ilić

Prema nezvaničnim saznanjima, svi su negirali krivična dela, koja im se stavljaju na teret i izjasnili su se da će se u nastavku braniti ćutanjem.

Rešenje o sprovođenju istrage sumnjiči Pljevljaka da je sa pripadnicima svoje organizovane kriminalne grupe ugovarao zločin, kao i kupovinu nekoliko snajpera, kojima je, navodno, Joksović trebalo da bude likvidiran.

Tužilaštvo je, kako saznajemo, do potrebnih dokaza došlo na osnovu komunikacije članova grupe putem "Skaj" aplikacije. Prema dostupnim informacijama, Joksović, koji je svedok-saradnik na suđenju Šariću i grupi za krijumčarenje više od pet tona kokaina, duže vreme je praćen. Proučavane su njegove navike, kako bi mu spremili sačekušu na najboljem mestu.

Naredba o proširenju istrage doneta je poslednjeg dana maja, a pored Šarića, u njoj su i imena advokata Dejana Lazarevića, zatim Bojana Stanojkovića Bokija, Danila Odovića, Stefana Andrejića, Uroša Radovanovića (ranije se prezivao Mišić) i Milana Vučinića.

Nebojša Joksović / Privatna arhiva

Nebojša Joksović

Tužilac tvrdi da je Šarić organizovao ovu grupu dok je bio u pritvoru. Prvi put, zamka Joksoviću je, navodno, bila pripremana na reci Drini, gde je on dolazio sa prijateljima. Kada je propao taj plan, jer je svedok-saradnik odustao od puta, odlučeno je, kako se tvrdi, da mu se pripremi sačekuša u Beogradu. Interesantno je da su, kako tužilac navodi, nabavljene čak tri snajperske puške za izvršenje naloga, kao i automobili za bekstvo.

Istovremeno, kako se navodi u "Skaj" aplikaciji, Šarić je obećao čak milion evra onome ko uspe da ubije Nebojšu Joksovića. Predložio je, dalje se navodi, da se u zločinu koristi takozvani bicikl-snajper sa prigušivačem.

Foto N. Skenderija

Advokat Dejan Lazarević

 

Hteo da ga diskredituje?

Šarić je sredinom aprila, četiri meseca pošto je prebačen u kućni pritvor, uhapšen zbog sumnje da je organizovao ubistvo saradnika Milana Milovca u Ekvadoru, zatim za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu i podmetanje eksplozivnih naprava ispod automobila valjevskog biznismena. Ovo poslednje, prema tvrdnjama tužioca, trebalo je da se pripiše Nebojši Joksoviću kako bi se on diskreditovao. Pored Šarića, tada su uhapšeni i njegov advokat Dejan Lazarević, telohranitelj Danilo Odović, Nikola Spasojević, Uroš Radovanović (ranije Mišić), policajac Duško Mirković i još šestorica osumnjičenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)