ZA OBLJUBU DEVOJČICE 12 GODINA: Viši sud u Šapcu izrekao prvostepenu presudu Aleksandru I. (38) iz Belotića kod Bogatića

V. M.

03. 06. 2022. u 19:25

ALEKSANDAR I. (38) iz Belotića kod Bogatića osuđen je prvostepenom presudom Krivičnog veća Višeg suda u Šapcu na maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od 12 godina zbog obljube devojčice (12) iz istog mesta. Na današnjem pretresu advokati su najpre izneli završne reči, a maksimalnu kaznu za ovo krivično delo tražili su i Više javno tužilaštvo i advokat porodice devojčice Biljana Borovčanin.

ЗА ОБЉУБУ ДЕВОЈЧИЦЕ 12 ГОДИНА: Виши суд у Шапцу изрекао првостепену пресуду Александру И. (38) из Белотића кoд Богатића

Foto: Facebook/Privatna arhiva

- Nije bilo nijedne olakšavajuće okolnosti. Pravda je delimično zadovoljena kada je reč o zakonu i zakonskom maksimumu kazne - izjavila je advokatica Borovčanin. - To, svakako, ne može nadomestiti duševnu bol i teško stanje u kom se maloletno dete nalazi, imajući u vidu da je ona tada imala samo 12 godina.

Ona dodaje da je Aleksandar I. na izrečenu presudu odreagovao mirno, kao da mu je saopštena bilo koja druga obična vest, kao da je očekivao ovakav ishod.

Na jednom od suđenja, Aleksandar I. je tražio da se suoči sa devojčicom, a njene roditelje je taj zahtev potresao koliko i odluka da se osumnjičeni brani sa slobode.

- Zahtevao je od suda da postavlja pitanja detetu, što je besramno. Ona je na početku suđenja dobila status posebno osetljivog svedoka, rekla je šta je imala da kaže u tužilaštvu, a posle razgovora sa psihologom i dečjim psihijatrom ustanovljeno je da ne može ni na sudu dalje da se pojavljuje, a kamoli da se sretne sa njim i bude blizu njega. Verujemo da, na osnovu lekarskih izveštaja koje smo dostavili sudu i mišljenja veštaka, do suočavanja neće doći - rekli su roditelji devojčice.

Navode kako njihova ćerka "nije isto dete" kao pre kobne noći u junu prošle godine, kada ju je Aleksandar I. izveo iz svečane sale u Bogatiću sa slavlja na kojem se provodio zajedno sa njenom porodicom i obljubio u napuštenom dvorištu preko puta.

- Od tada ima traume, pije više lekova protiv stresa, prima hormonsku terapiju, pojavili su se i kardiološki problemi. Redovno posećuje lekare, ali se i pored toga skoro svakodnevno suočavamo sa promenom raspoloženja, plaši se da spava sama u sobi, ima noćne more. Nekada joj i u školi bude loše, pa nas zove da je vratimo kući - kažu roditelji.

NEMA ZADOVOLjSTVA ZBOG PRESUDE

Čitali smo kada su se ovakve stvari događale drugima i osećali smo bol, ali sada kada se to desilo našem detetu i kad svakodnevno sa njim proživljavaš bol, nema tu zadovoljstva presudom. Znamo kako se svaka žrtva oseća, takvi ljudi upropaste nekom život, ali mi se trudimo da budemo jaki - poručuje porodica i iskazuju nadu da će im se dete oporaviti, jer lekari ulažu velike napore kako bi joj pomogli.

TEGOBE

Veštak psiholog je sačinila obiman izveštaj na osnovu medicinske dokumentacije. Devojčica od juna prošle godine, kada je izvršena obljuba, neprestano posećuje više lekara, psihologa, psihijatra, kardiologa i ginekologa, pošto ima brojne zdravstvene tegobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati