POČINJE SUĐENJE ZA POGIBIJU ŠABANA ŠAULIĆA: Vozač pred sudom 20. januara

V. N.

14. 01. 2022. u 08:30

PRED nemačkim sudom, 20. januara trebalo bi da počne suđenje Alsinu Leventu, državljaninu Nemačke turskog porekla, optuženom da je 17. februara 2019. skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su nastradali pevač Šaban Šaulić i njegov kolega Mirsad Kerić, dok je Slobodan Stojanović zadobio teške povrede.

ПОЧИЊЕ СУЂЕЊЕ ЗА ПОГИБИЈУ ШАБАНА ШАУЛИЋА: Возач пред судом 20. јануара

Foto Arhiva

Suđenju će, kako su najavili, prisustvovati članovi porodice Šaulić, kao i veliki broj novinara, pošto je u sud stigao rekordan broj prijava za akreditacije predstavnika nemačkih, ali i medija iz okolnih država.

Leventu se, prema onome što je poznato, na teret stavlja dvostruko ubistvo iz nehata, nanošenje telesne povrede iz nehata, kao i opasne radnje u saobraćaju, kao i vožnja bez vozačke dozvole. On je, tvrdi se, u alkoholisanom stanju bio za volanom automobila "mazda 6", kada je na putu, u blizini grada Bilefelda, naleteo na vozilo "seat ibica" u kojem je bio Šaulić sa svojim kolegama. Kako je utvrđeno, Levent je vozio 160 kilometara na sat, na mestu gde je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti upola manjom brzinom. Šaulić je neko vreme bio svestan, ali je preminuo u bolnici, dok je Kerić umro nekoliko dana kasnije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a