PRODUŽEN PRITVOR VOZAČU S KARABURME: Pokosio Stefana na pešačkom, pa pred sudom rekao da nije kriv!

Novosti onlajn

10. 01. 2022. u 13:44

PRVI osnovni sud u Beogradu produžio je pritvor Lazaru Galiću (38), koji se sumnjiči da je 18. jula prošle godine na Karaburmi izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je na pešačkom prelazu nastradao devetogodišnji Stefan B.

ПРОДУЖЕН ПРИТВОР ВОЗАЧУ С КАРАБУРМЕ: Покосио Стефана на пешачком, па пред судом рекао да није крив!

Foto: M. S./Fejsbuk/OFK "Gol"

Podsetimo, posle stravične nesreće u Ulici Marijane Gregoran, posle koje su građani danima protestvovali, Galić je pobegao sa mesta nesreće, ali ga je policija ubrzo identifikovala i uhapsila.

Galić se sumnjiči da je na pešačkom prelazu kolima naleteo na Mihaila Balića i dvojicu njegovih sinova starih pet i devet godina. Stefan je tada teško povređen, a nekoliko dana kasnije dečak je preminuo u bolnici.

Tokom iznošenja odbrane pred sudom, Galić je izjavio saučešće porodici, ali je rekao i da smatra da nije kriv za tragediju, navodeći da je video čoveka na trotoaru, ali ne i decu i da je njegov utisak bio da on neće krenuti da prelazi ulicu.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom od suda je zatražilo da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći, kao i meru Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina. Suđenje bi trebalo da bude nastavljeno 20. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ONESVESTIO SE ZA GOVORNICOM: Alanu Cigleru pozlilo na početku ponovljenog suđenja zbog ubistva Nebojše Markovića