UBIO SAVU KRSTIĆA IZ OSVETE: Miljan (24) odbio nagodbu sa tužilaštvom- mnogo mu je 18 godina zatvora

J. Ćosin

13. 10. 2021. u 21:14

MILjAN Jovanović (24) iz sela Donji Dušnik kod Gadžinog Hana odbio je danas potpisivanje sporazuma o priznanju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvom kojim bi mu, zbog teškog ubistva Save Krstića {93) iz Donjeg Dušnika, bila izrečena kazna zatvora od osamnaest godina.

УБИО САВУ КРСТИЋА ИЗ ОСВЕТЕ: Миљан (24) одбио нагодбу са тужилаштвом- много му је 18 година затвора

Foto Arhiva

Jovanović  se tereti da je 28. novembra prošle godine usmrtio Krstića iz bezobzirne osvete jer ga je prijavio zbog krađe alata. Kako se navodi u optužnici, povod stravičnog zločina bio je poziv za izdržavanje zatvorske kazne koji je stigao Miljanu  jer je marta 2017. godine pokrao komšiju, a on ga je prijavio policiji.

-  Optuženi  je smatrao da je žrtva kriva što on mora u zatvor pa je odlučio da mu se osveti. Otišao je do njegove kuće, zajedno su pili rakiju, nakon čega je od starca zatražio da mu šalje cigarete i uplaćuje novac dok je u zatvoru, jer robija zbog njega, što je on odbio. Okrivljeni mu je zbog toga zadao veći broj udaraca rukama, nogama i nepoznatim mehaničkim oruđem, po glavi, rukama i nogama. Naneo mu je povrede mozga, očnih jabučica, prelome donje vilice, leve očne duplje, rebara, grudne kosti, kičme a zatim mu zatvorio usta i nos i ugušio ga – navodi se između ostalog u aktu tužilaštva.

Glavni pretres pred Višim sudom u Nišu trebalo je da počne 6. oktobra ali je odložen na zahtev Jovanovićeve odbrane s obzirom na to da je optuženi izrazio nameru da prizna krivično delo za koje se tereti. Njegov branilac je Višem javnom tužilaštvu je izneo predlog da bude osuđen na zatvorsku kaznu  u trajanju od 18 godina, a Miljan je sporazum o priznanju dela trebalo da potpiše danas. Međutim, kako saznajemo, nakon što se vratio u pritvorsku jedinicu Kazneno popravnog zavoda, Jovanović se predomislio. 

- On je kazao da je odlučio da se bori, jer mu je 18 godina zatvora mnogo. Čak je tužiocu sa kojim je trebao da sklopi sporazum o priznanju krivice poslao pismo puno uvreda - navode naši sagovornici iz pravosuđa.

S obzirom na to da sporazum, na osnovu kojeg je trebalo da bude izrečena presuda nije zaključen, Viši sud će zakazati glavni pretres tokom kojeg će Jovanović imati priliku da se izbori za manju kaznu od one koja mu je ponuđena.  VJT  nije preciziralo visinu kazne koju traži za Miljana a Krivični zakonik za teško ubistvo propisuje je  u rasponu od deset godina do doživotne robije. 

Miljan je i pre ubistva komšije bio poznat policiji zbog krađa i nasilničkog ponašanja.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)