UBIJENI ZA NEKOLIKO SEKUNDI? Stručnjaci i dalje iznose razne teorije o likvidaciji porodice Đokić

E. H.

13. 10. 2021. u 10:00

TROČLANA porodica Đokić iz Aleksinca ubijena je za samo nekoliko sekundi. Ovu tvrdnju izneo je za beogradske medije magistar Vladimir Kostić, sudski veštak balističar sa Vojnotehničkog instituta u Beogradu, koji je napravio analizu ovog stravičnog zločina, koji se, kako se veruje dogodio u noći između 26. i 27. septembra.

УБИЈЕНИ ЗА НЕКОЛИКО СЕКУНДИ? Стручњаци и даље износе разне теорије о ликвидацији породице Ђокић

Foto: Fejsbuk

Vlasnik menjačnice Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i njihova ćerka Lidija (25) usmrćeni su iz vatrenog oružja, da bi zatim njihova tela bila spaljena na drugom mestu. Počinioci su zapalili i njihov "pasat", pored kojeg je policija pronašla čauru.

- Nikakvi minuti nisu u pitanju - kaže Kostić. - Ubijeni su za nekoliko sekundi. U zločinu su učestvovala najmanje trojica muškaraca. Đokići su ubijeni van svog automobila, da bi zatim njihova tela bila odneta na mesto gde su zapaljeni. Da su ubijeni u automobilu, čaura bi ostala unutra, uprkos tome što je automobil izgoreo. A na karoseriji vozila nisu pronađeni tragovi projektila. Zločin je izvršio neko ko dobro rukuje vatrenim oružjem.

Prema njegovom mišljenju, to je uradio neko ko je dobro uvežban:

- Ne mora to da bude čovek iz nekih profesionalnih struktura. Mogao je da vežba u nekom sportskom klubu, na primer u streljani. Sve je bilo unapred organizovano. Da ih odvede na stranputicu bio je dovoljan jedan čovek, a ko ih je sačekao, to je drugo pitanje. Ako su tela spaljena van automobila, onda je korišćena neka hemijska materija poput benzina, nitrorazređivača ili nešto što daje visoku temperaturu. Ubice su htele da unište svoje materijalne tragove.

Balističar ističe da je moguće da je na pronađenoj čauri ostao DNK počinioca, jer i pored visoke temperature, koja se postiže tokom ispaljenja, mogu da postoje tragovi.

- Kada čaura izleti, njena temperature je ispod 100 stepeni Celzijusa, što malo ljudi zna. Zbog toga jedan počinilac može da se pronađe na osnovu DNK traga na čauri - objašnjava Kostić. - Ukoliko je šaržer punjen golom rukom, onda su na čaurama ostali DNK tragovi. Ako postoje biološki tragovi, ubice će biti otkrivene kad-tad.

FORENZIČAR: IMALI UNIFORME?

FORENZIČAR Časlav Ristić kaže da su se Gordana i Lidija našle u pogrešno vreme na pogrešnom mestu.

- Ubice su ih pratile i temeljno pripremale zločin. Našli su taj momenat kada su se vraćali u toku noći, sačekali ih i zaustavili vozilo. Zločin je isplaniran, odlučili su da Goran bude te večeri likvidiran. Gordana i Lidija su se tu našle, zašto bi pustili porodicu da imaju problema da ih prepoznaju. Sigurno je reč o nekom ko poznaje teren, neko iz tog kraja. Moguće je da ih je zaustavio neko prerušen u policajca. Sve su to opcije.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave