"BESAN SAM I NEMOĆAN, ON KAŽE DA NIJE KRIV": Potresne reči dede malog Stefana koji je poginuo na Karaburmi

Novosti online

08. 10. 2021. u 22:13

OSEĆAM bes, nemoć... Kaže da nije kriv... - jedino je što je smogao snage da kaže Boban Balić o izjašnjenu Lazara Galića (38) da nije kriv za saobraćajnu nezgodu u kojoj je na pešačkom prelazu na Karaburmi usmrtio njegovog devetogodišnjeg unuka Stefana, koji je sa ocem i bratom prelazio ulicu.

БЕСАН САМ И НЕМОЋАН, ОН КАЖЕ ДА НИЈЕ КРИВ: Потресне речи деде малог Стефана који је погинуо на Карабурми

Foto: M. S./Fejsbuk/OFK "Gol"

- Loše sam, ne mogu noću da spavam, skače mi pritisak, dobio sam šećer... Udaljio sam se od toga, nisam znao da počinje suđenje, ne čitam novine, ne gledam televiziju, preteško je ovo... - rekao je Boban, a potom je dodao:

- Odem na groblje kod Stefana, svratim kod sina Mihajla da mu pravim društvo, sam je sad kada je Luka na rehabilitaciji, snajka je tamo sa njim"

Saobraćajna nezgoda koja se dogodila 18. jula nešto posle 20 časova u ulici Marijane Gregoran na Karaburmi potresna je javnost - na pešakom prelazu obilazeći autobus koji je stajao na stanici Lazar Galić je udario Mihaila Balića i njegovu dvojicu sinova Stefana (9) i Luku (4), a onda je pobegao sa lica mesta ne osvrnuvši se.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je održano prvo suđenje na kom se optuženi izjasnio da nije kriv.

- Ne priznajem krivično delo - izjasnio se Galić kratko o optužnici, dok će odbranu izneti na ročištu koje je zakazano za 20. oktobar.

Branilac kojeg je angažovao Željko Jeknić predložio je Sudu da se njegovom klijentu zameni mera pritvora kućnim pritvorom.

- Prtivor je mera kojom se obezbeđuje prisustvo okrivljenog u krivičnom postupku, ja smatram da je ovde javnost pritvor doživela kao kaznu pre kazne. Smatram da ne postoje razlozi za trajanje pritvora i da se njegovo prisustvo može obezbediti uz neku blažu meru i da je njemu i njegovoj porodici već dovoljno teško - rekao Jeknić nakon suđenja.

Pred sudom je izjavio i da se plaši da "Galić neće imati fer suđenje jer ga je javnost unapred proglasila monstrumom i pozvala na linč".

- Mislim da svaki građanin ima pravo na fer i korektno suđenje. Saosećam i izuzetno mi je krivo zbog tragedije koja se desila, to sam rekao i na sudu, i teško mi je da učestvujem u ovom slučaju, ali smatram da svako ima pravo na odbranu pa bih voleo da javost formira mišljenje tek kada čuje i Galića - rekao je i dodao da namera odbane nije da se slučaj i suđenje razvodnjavaju bez pijeteta prema žrtvi već da se donese pravilna odluka.

(Blic)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Saobraćajna nesreća na smederevskom putu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)