SASLUŠANI SVEDOCI: Nastavljeno suđenje Predragu Koluviji (VIDEO)

J. D. LJ.

29. 09. 2021. u 19:02

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje optuženom Predragu Koluviji, većinskom vlasniku firme Jovanjica.

САСЛУШАНИ СВЕДОЦИ: Настављено суђење Предрагу Колувији (ВИДЕО)

Foto: D: Milovanović

On je krajem 2019. uhapšen sa falsifikovanom službenom ispravom i tereti se da je, sa još devet, sada optuženih, u plastenicima na imanju gajio opojnu drogu. Koluvija je, inače, danas prvi put posle gotovo dve godine provedenih u pritvoru došao na zakazano suđenje sa slobode, istina sa nanogicom.

NJemu je prošle nedelje ukinut pritvor i tada je izašao iz Centralnog zatvora. Danas, ni pre, kao ni posle prtresa, nije želeo da daje bilo kakve komentare i izjave novinarima, već je odmah nakon završenog suđenja seo u automobil, koji ga je čekao i odvezao kući.

Koliko sutra ponovo bi trebalo da se pojavi u sudu, ali sada kao učesnik u postupku „Jovanjica 2“.

Na današnjem pretresu saslušan je svedok Branimir Melentijević, vlasnik Privrednog društva Sfera. On je ipričao da je njegova firma 2015. i 2016. uvezla seme konoplje iz Francuske, s obzirom da istog nije bilo na Institutu za seme Novi Sad.

-Pristupili smo oglednom postupku i ispostavilo se da je jedna vrsta semena bila uspešna, a druga nije - rekao je svedok. - Napravili smo od lista konoplje organsko pivo, koje je distribuirano i nije samo Jovanjica bila kupac, nego je zainteresovanih bilo više. Tada je i došlo do ideje da Jovanjica kupi seme, koje će oni proveriti u svojoj laboratoriji i pokušati da sami postanu proizvođači i onda je sve krenulo naopako.

Foto: D: Milovanović

Svedok je ispričao da je njegova firma pre ikakve proizvodnje imala ogledno polje u okolini Valjeva, kod njegovih rođaka, što je uredno bilo prijavljeno MUP-u i koje je policija povremeno kontrolisala. Naglasio je da u semenu pomenute konoplje nije bilo više od 0, 03 odsto THC, kako zakon nalaže.

Svedoka je potom ispitivao zamenik tužioca do detalja, na šta je odbrana optuženih imala primedbi, tvrdeći da ga „maltretiraju“ i da se njegovim ispitivanje krši ZKP.

Na kraju, svedok je na pitanje advokata Zore Dobričanin Nikodijević, koja brani Koluviju, "ko je misteriozni čovek koji je takođe kupovao od njega seme konoplje", odgovorio:

- Prodali smo mu oko 600 kilogama semena, u proseku 100 godišnje. Ne mogu tačno da se setim imena, ali znam da je iz Vojvodine i da se preziva Šipka - odgovorio je svedok.

Suđenje se nastavlja 10. novembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)