"ON ĆE KUĆI, A MOJE SESTRE NEMA" Održano suđenje za nesreću u kojoj je stradala Jovana (25) - Mladen će se braniti iz kućnog pritvora (VIDEO)

J. Ć.

07. 09. 2021. u 14:29 >> 20:16

ON će kod kuće da uživa, a moje sestre nema! - ogorčeno je juče poručio novinarima Miljan Petković, brat pokojne Jovane Petković (25) posle odluke Višeg suda u Nišu da se Mladenu Gigiću (20), optuženom da je 21. novembra prošle godine, vozeći pod dejstvom alkohola, prošao na crveno svetlo na Bulevaru Nemanjića i izazvao udes u kojem je nastradala njegova sestra, u daljem postupku brani sa slobode.

ОН ЋЕ КУЋИ, А МОЈЕ СЕСТРЕ НЕМА Одржано суђење за несрећу у којој је страдала Јована (25) - Младен ће се бранити из кућног притвора (ВИДЕО)

Foto privatna arhiva

Gigiću je zamenjen način izdržavanja pritvora, pa će umesto iz zatvorske jedinice na suđenje ubuduće dolaziti iz stana, gde će boraviti sa nanogvicom.

Zamenica Višeg javnog tužioca Tatjana Stevanović nije se protivila ovakvom predlogu Gigićevog advokata, pa je sud doneo odluku da ublaži meru, koju je porodica nastradale devojke nazvala skandaloznom. Vidno uplakan, Jovanin brat nam je rekao da je razočaran odlukom suda.

- Ovo je poruka podrške onima koji se opijaju i onda slobodno sednu za volan, jer dobiju kućni pritvor. Smatram da je ovo skandalozno i pozivam ljude da otvore oči i da ne čekaju da se nađu u situaciji u kojoj smo mi sada. Kada se desila nesreća, mojoj sestri čak nije ni pomoć ukazao. Prišao joj je i rekao: "Sve je u redu, nije joj ništa" i umesto da pozove Hitnu, on je pozvao roditelje - rekao je Miljan Petković iz Žitorađe.

Advokat oštećenih, Živadin Bogdanović smatra da ovakva odluka suda ide naruku okrivljenom:.

- Na ovaj način odbrana uzima poene i olakšava situaciju optuženom u toku postupka, jer će on sedeti kod kuće. To što će imati elektronski nadzor faktički njemu ne predstavlja nikakav problem da se druži, prima posete i uživa u slobodi, dok ožalošćene porodice nisu u situaciji da dobiju odgovarajuću satisfakciju.

Naredno ročište zakazano je za 30. septembar kada će biti saslušani veštaci saobraćajne i mašinske struke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a