KOVAČEVIĆ NEGIRAO KRIVICU: Suđenje za pokušaj ubistva Darka Mrvića ispred splava "Brod Sava"

S. J. M.

06. 09. 2021. u 17:59

IVAN Kovačević, kojem se u Višem sudu sudi za pokušaj ubistva Darka Mrvića ispred splava "Brod Sava" pre dve godine, negirao je izvršenje tog krivičnog dela.

КОВАЧЕВИЋ НЕГИРАО КРИВИЦУ: Суђење за покушај убиства Дарка Мрвића испред сплава Брод Сава

Foto Tanjug

On nije hteo da iznosi odbranu, niti da odgovara na pitanja suda i tužioca, samo je nakon gledanja snimka napada rekao da sebe na njemu ne prepoznaje, niti prepoznaje druge učesnike tuče.

Tužilaštvo Kovačevića tereti da je 30. juna 2019. godine bio u grupi momaka koja je napala Mrvića u 6.20 ujutru i nožem ga ubo u leđa. Još ranije su iz te grupe dvojica policajaca Nenad Janković i Dragan Botka sklopili sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivice za zloupotrebu položaja, jer su bili u civilu i navodno uz pomoć službene legitimacije razoružali Mrvića. Takođe Dejan Vuksanović iz Crne Gore sklopio je sporazum za nanošenje teških telesnih povreda Mrviću, jer ga je šutirao nogama. On je tad ispričao da je Kovačević nožen ubo Mrvića dok je ležao na zemlji.

TAKSISTA MU UMAKAO

U SUDNICI je pogledan i snimak napada na Mrvića na kojem se vidi da on pritrčava taksiju i hvata za kvaku da uđe u vozilo, ali tog sekunda taksista dodaje gas i odlazi. Mrviću tad prilazi nekoliko momaka i obaraju ga na zemlju. Jedan u beloj majici ga udara više puta, ali ga odvajaju. On se otrgne i opet pritrči Mrviću na zemlji i udara ga, ali su ga opet odvukli. Sudija je nekoliko puta ponavljao snimak Kovačeviću i pitao ga da li je on taj u beloj majici, ali je Kovačević negirao.

U sudu je danas saslušan i oštećeni Mrvić, koji je rekao da se ne pridružuje krivičnom gonjenju Kovačevića, da ne ističe imovinski zahtev i da se ne smatra oštećenim. Ispričao je da se slabo čega se seća od tog jutra, jer je bio pijan.

- Sukobio sam se sa nekim momkom unutar splava, a onda na mostiću odakle sam pao u vodu. Kada sam isplivao iz reke potukao sam se sa nekim momcima na pločniku ispred "Broda Sava", onda sam istrčao na naspi i tu su došla dvojica u civilu sa značkama, koji su vikali: "Lezi dole, lezi!" - pričao je Mrvić, koji se sada nalazi u pritvoru zbog optužbi za posedovanje i prodaju narkotika. - Udarali su me rukama i nogama, polomljen mi je i nos. Imam velike rupe u sećanju. Probudio sam se na naspipu u travi sa bolovima u leđima i nosu kada je stigla Hitna pomoć.

Mrvić je rekao da ne može da prepozna momke koji su ga tukli, da ne zna kad je osetio ubod nožem i da kod sebe nije imao pištolj.

Tužilac ga je pitala da li se možda u pritvoru sreo sa Kovačevićem, na šta je on odgovorio da nije. Ipak tužilac imala primedbu na njegov iskaz, jer je kontradiktoran, prepun praznina i protivrečan materijalnim dokazima i iskazima svedoka.

BONUS VIDEO - VELjOVIĆ SA LISICAMA SPROVEDEN U SUD

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije