DETALJI SA SUĐENJA ZA UBISTVO NIŠKOG BIZNISMENA: Marko priznao da je video brata da je sekirom udario Draška

J. ĆOSIN

26. 08. 2021. u 14:46

PRED Višim sudom u Nišu danas je počelo suđenje braći Nikoli (40) i Marku (35) M. osumnjičenim da su 8. oktobra prošle godine u hali firme „Minkopeks“ na Bulevaru 12. februar u Nišu na svirep i podmukao način sa umišljajem, zajedno usmrtili Draška Ranđelovića (46) kod kojeg su radili, udarajući ga ušicama sekire i čekićem.

ДЕТАЉИ СА СУЂЕЊА ЗА УБИСТВО НИШКОГ БИЗНИСМЕНА: Марко признао да је видео брата да је секиром ударио Драшка

Foto J. Ćosin

Nikola pred sudom u četvrtak nije želeo da iznese svoju odbranu već se branio ćutanjem, dok je Marko za smrt ovog biznismena optužio upravo starijeg brata.

- Bili smo angažovani kod Draška na privremenim radovima. Sređivali smo halu u Min Kopexu. Toga jutra Draško je došao po nas oko sedam sati, izneli smo alat i počeli da radimo. Oko 14 sati napravili smo pauzu za ručak, Draško je doneo pljeskavice, ručali smo, a zatim nastavili posao. U jednom trenutku došlo je do svađe između Nikole i Draška i Nikola ga je udario sekirom u glavu. Počeli su da se otimaju. Neko mi je rekao: "Ti se ne mešaj". Uzeo sam svoje stvari i otrčao kući uplašen. Nikola je došao malo kasnije. Bio je nervozan i agresivan. Naredio mi je da odnesem neke stvari koje su bile u džaku i da ih bacim u Nišavu. Seo sam na motor i to sam i uradio. Kada sam došao kući, priznao mi je da je ubio Draška - rekao je pred portom Višeg suda Marko.

On je objasnio da je Draška znao kratko, ali da je njegov brat sa njim bio blizak. Nakon što je bacio stvari u reku na nagovor starijeg brata otišli su nazad do hale u kojoj je Draško ležao mrtav i pozvali policiju pretvarajući se da ne znaju šta se dogodilo.

Nekoliko dana kasije braća su uhapšena kao glavni osumnjičeni za svirepo ubistvo.

Na sudu je ispitana i supruga pokojnog Draška koja je rekla da je Nikola radio sa njenim suprugom, ali da nije bio prijatelj porodice već samo radnik. Advokat optuženog je od nje želeo da zna ko ju je vozio u Severnu Makedoniju da posećuje supruga koji je tamo bio u zatvoru zbog pokušaja ubistva funkcionera te države, ali sud to pitanje nije dozvolio.

Upitana je i zbog čega je njen suprug menjao prezime na šta je odgovorila da je zbog porodičnih odnosa i da je to uradio nakon što mu je majka preminula.

Ispitana je i majka optuženih koja je pak imala drugačije viđanje stvari. 

- Moj suprug i deca radili su kod Draška. To je funkcionisalo dobro dok Draško nije počeo da dolazi u našu kuću pijan i drogiran. Mogu da prepoznam kada je neko drogiran jer su na žalost i moji sinovi imali problem sa drogom. Dolazio je i vikao na telefon, kad god uđe u našu kuću Nikola nam nije dozvoljavao da ulazimo kod njega u sobu. Govorio je da ne udaljimo (Markovu) decu. U poslednje vreme je Nikola bio pod pritiskom zbog Draška. Ja sam htela da prijavim to policiji, ali mi Nikola nije dozvolio. Rekao je: “Nemoj mama zbog Markove dece”. Nije se požalio da mu Draško preti, ali ja sam sama primetila da tu nešto opasno ne valja - ispričala je ona. Posvedočila je da je nakon ubistva primetila povrede na Nikoli ali da joj je on kazao da ih je zadobio na poslu.

Njihov otac udaljen je iz sudnice zbog dobacivanja, između ostalog i supruzi pokojnog Draška kojoj je uputio reči :"Zašto lažeš, moj sin ti je muža vadio iz zatvora". 

Naredno ročište zakazano je za 27. Septembar kada bi svoj nalaz i mišljenje trebalo da daju veštaci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)