UKINUTA PRESUDA MILKU JOSIFOVU: Ponavlja se suđenje za prevaru glumca Zorana Cvijanovića

J. D Lj.

30. 07. 2021. u 15:47

APELACIONI sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je filmski producent i biznismen Milko Josifov zimus bio oslobođen od optužbi za prevaru poznatog srpskog glumca Zorana Cvijanovića, kao i Nebojšu Vraneša.

УКИНУТА ПРЕСУДА МИЛКУ ЈОСИФОВУ: Понавља се суђење за превару глумца Зорана Цвијановића

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Ovom odlukom naloženo je ponavljanje suđenja Josifovu u Prvom osnovnom sud u Beogradu, kako bi sud utvrdio bitne činjenice koje su izostale u prvostepenoj presudi.

Josifov je optužen da je prevarom doveo u zabludu Cvijanovića i Vraneša da bi mu prepisali udele u njihovom zajedničkom preduzeću „SET reciklaža“ 2007. godine koje im nikada nije vratio.

- Sumnja se da je na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist kao vrednost pomenutih udela u kapitalu privrednog društva, što ukupno za oba prenosa iznosi 443.374.000 dinara, ali i za ostvarenu dobit od poslovanja privrednog društva koja se, samo u periodu od 2010. godine, odnosno 2013. do 2019. godine kretala u rasponu od 97.973 evra do 3.072.016 evra godišnje, nanevši time oštećenima štetu u ukupnom iznosu, kako za vrednost prenetog kapitala, tako i izmakle dobiti - navodi se pored ostalog u optužnici protiv Josifova.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda, navodi se da se osnovano žalbom tužioca ukazuje da je neprihvatljiv zaključak prvostepenog suda koji je u potpunosti prihvatio odbranu Josifova, smatrajući da je ona potvrđena nespornim pismenim dokazima koji su tokom postupka pribavljeni od APR, kao i presudama Privrednog suda u Beogradu koje se odnose na statusne podatke o promenama osnivačke strukture u privrednim društvima „S.E. Trade“ i „Set Reciklaža“.

U najvećem delu razloga pobijane presude prvostepeni sud objašnjava formalni status oštećenih, odnosno da činjenicno stanje nije potpuno utvrđeno.

Tačnije, prvostepeni sud je prilikom donošenja ožalbene presude zanemario druge izvore saznanja, kao što su iskazi svedoka i drugi zakoniti dokazi, u pogledu dokazivanja odlučne činjenice o suvlasništvu u firmi oštecenih i okrivljenog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!